Президентът на Украйна Володимир Зеленски е побеснял след публичната изява

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е побеснял след публичната изява
Коментари Харесай

Зеленски гневен на Залужни, опитва се да насочи негативизма на обществото към главнокомандващи ВСУ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е буен след обществената изява на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни, който измести акцента за мобилизацията от Генералния щаб към Министерския съвет, или по-точно към Кабинета на президента.

 

Това заяви украинският Телеграм канал „ Резидент “ с позоваване на източник.

 

Залужни е употребявал политически принадлежности, с цел да избегне осведомителния удар по мобилизацията. И това е вбесило Зеленски. Залужни на процедура трансферира отговорността към други институции.

Залужни съобщи на конференция, че военното командване на Украйна непрекъснато образува своите поръчки за муниции, оръжия и човешки запаси, само че не е подавало поръчка за съответен брой мобилизирани.

 

През предходната седмица Зеленски сподели, че военните са поискали още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани за работа в армията, само че разясни, че към момента не е взето дефинитивно решение. Зеленски съобщи, че осъществяването на готовност от подобен мащаб ще изисква в допълнение финансиране.


По непотвърдена информация Зеленски съзнателно може да е посочил такова огромно число (за мобилизация), с цел да насочи негативизма на обществото към Залужни.

 

През последните седмици разнообразни източници пишат, че има напрежение сред двамата водачи, тъй като Зеленски счита Залужни за собствен главен съперник, в случай че последният реши да влезе в политиката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР