Президентът на Украйна Владимир Зеленски проведе телефонен разговор с държавния

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски проведе телефонен разговор с държавния
Коментари Харесай

Зеленски с планове за установяване на мир в Донбас

Президентът на Украйна Владимир Зеленски организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, по време на който е споделил проектите на украинското държавно управление за определяне на мир в Донбас, заяви РИА Новости.
По данни на пресслужбата на украинския държавен глава, Зеленски е уведомил Помпео за резултатите от постигнатите договорености в границите на срещата на „ нормандската четворка ”, както и за проектите на украинското държавно управление по отношение на възобновяване на мира в Източна Украйна.
Американският държавен секретар е „ отбелязал освобождението на пленниците и е приветствал подписването на значимия контракт за преноса на газ за Европа ”.
Владимир Зеленски е благодарил на президента на Съединени американски щати и на Конгреса за решението на Украйна да бъде предоставена материална помощ в региона на сигурността.
Подчертава се, че събеседниците са разискали и настоящата обстановка в Близкия Изток, като Зеленски е изразил своята угриженост от допустимо изостряне на ситуацията в Ирак и района, в случай че Съединени американски щати и обединенията изоставен прибързано страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР