Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви във вторник, че е

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви във вторник, че е
Коментари Харесай

Ще отменят ли Европейското първенство по футбол заради коронавируса?

 Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи във вторник, че е убеден, че Европейската футболна централа може да се оправи с най-лошия вероятен сюжет по отношение на идното Европейско състезание, откакто континентът продължава да се бори с разпространяването на ковид.

КОВИД-19 бе открит в 76 страни по света, убивайки повече от 3 000 души. В Европа най-засегната е Италия. Столицата Рим е една от 12-те местоположения, която би трябвало да одобри по проект дуели от Евро 2020 сред 12 юни и 12 юли. Дълъг лист със спортни събития по света бяха анулирани или отсрочени в последните дни в опит да се избегне разпространяването на новия вирус, в това число и мачове от Серия А. Първите две равнища на швейцарския футбол пък бяха отсрочени до края на март.

" Не знаете какъв брой доста опасения и терзания имаме, когато организираме огромно състезание. Имаме опасения, свързани със сигурността, политическата непоклатимост, както и в този момент с вируса – изправени сме пред тях и съм убеден, че ще се оправим ", сподели Чеферин на конференция в Амстердам, където се организира Конгресът на УЕФА.

Тази седмица отбелязва 100 дни до старта на Европейското състезание, и Чеферин прикани уредниците " да не мислят единствено за неприятни сюжети, ще има време за това по-късно ". Коментарите му идват, откакто президентът на ФИФА Джани Инфантино, адресирайки Конгреса, прикани управляващите " да не изпадат в суматоха ". Генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис съобщи, че Европейската футболна централа " не желае да преувеличава " и се оправя със обстановката " малко по малко ". Въпреки това, дуелите от Шампионска лига са по-голямо терзание.

Докато мачът на Ювентус не изигра мача си през уикенда в Серия А, Интер организира своя против Лудогорец в Лига Европа при закрити порти предишния четвъртък. Северна Италия, в частност, бе ударена най-сериозно от ковид. Ювентус би трябвало да семейства на Лион в Торино в реванш от осминафиналите на Шампионска лига на 17 март и дуелът също може да се изиграе без аудитория заради компликацията при намиране на нова дата при по този начин сгъстения цикъл от срещи. Интер пък би трябвало да одобри в къщи Хетафе на 12 март в Лига Европа.

" Интер към този момент има два отсрочени мача, и отборът продължава да играе за Купата на Италия и Лига Европа, тъй че става на процедура съвсем невероятно да намерим свободни дати, в случай че не си сътрудничим с европейските лиги ", сподели още Теодоридис.

Опасенията заради новия вирус се отразиха на жребия за идващия шампионат за Лигата на нациите в Амстердам довечера. Селекционери на участващите страни ще участват на церемонията, но измежду тях няма да бъде този на Шотландия – Стив Кларк, заяви локалната футболна асоциация за BBC. Това решение бе взето, с цел да се избегне " непотребен риск ", откакто съставът играе с Израел в основен плейоф за присъединяване на Евро 2020 по-късно този месец. Междувременно, старши треньорът на Испания Луис Енрике не пътува до Амстердам заради болест, оповестиха от локалната футболна федерация, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР