Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се изказа много остро
Коментари Харесай

Ердоган скочи на социалните медии: Иска 5 години затвор за ф...

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се изрече доста остро против обществените медии и въздействието, което оказват.

„ Социалните медийни платформи, където няма надзор или самоконтрол, се трансфораха в опасност за демокрацията, обществения мир и националната сигурност на страните през днешния ден “, сподели той във видео известие до Медийния конгрес на Тюркския съвет.

„ Не можем да се доверяваме на съвестта и професионалната нравственос на тези, които непрестанно ни преподават уроци по човешки права, народна власт и независимост от ориенталска позиция “, сподели той.

Той съобщи, че милиони „ беззащитни “ хора по света са депресирани заради подправени и изопачени вести, претърпяващи сериозна контузия.

„ Точно както не разчитаме напълно на чужденци в отбранителната промишленост и военните въпроси, не можем да оставим казуса с връзката на други “, сподели Ердоган.

Подобно на други стратегически въпроси, те би трябвало да вземат в свои ръце въпроси, свързани с медиите и връзката, сподели президентът.

Ердоган акцентира, че нито една страна или общество, без значение дали е развита или не, не е защитена от „ опустошителния резултат на цифровия фашизъм “.

Управляващата партия на справедливостта и развиването (ПСР) приготвя проектозакон, който ще лимитира онлайн " подправените вести " и " дезинформацията ".

Подробности за предлагането не са споделени обществено, само че в разнообразни изявления се споделя, че то планува основаването на дирекция за обществени медии в границите на държавното управление, която да следи онлайн мненията.

Съобщава се, че идното законодателство планува до пет години затвор за консуматор на обществени медии по обвинявания за „ подправени вести и дезинформация “.

Проектът предлага основаване на орган, сходен на Върховния съвет за радио и телевизия (RTÜK). Съответният законопроект е вторият във връзка с обществените медии, който е препоръчан от ПСР през последните няколко години, като другият принуди платформите за обществени медии да открият офиси в Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР