Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща да възстанови районите,

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща да възстанови районите,
Коментари Харесай

Ердоган обеща да възстанови щетите от земетресенията до една година

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да възвърне регионите, наранени от, в границите на една година, оповестява " Блумбърг ".

По време на посещаване в той увери, че държавното управление му е мобилизирало всички налични средства , с цел да се оправи с последствията от земетресенията, които удариха страната в понеделник и убиха десетки хиляди души в Турция и Сирия.

Трудностите, в това число тежките метеорологични условия и вредите по инфраструктурата, са преодолени, съобщи той и добави, че скоро ше дойдат съществени доставки като газови бутилки, които да бъдат употребявани за отопление.
 Снимка 605837
Източник:

" Имаме за цел да възстановим домовете в Кахраманмараш и девет други окръга в границите на една година " , разгласи Ердоган, преди да се насочи към друга наранена от трусовете област - Хатай. " Ако някой избира да не остава на палатка, можем да го настаним в хотел в Алания, Мерсин и Анталия, на брега на Средиземно море ", акцентира той.
 Земетресението в Турция и изборите
Земетресението в Турция и изборите

Нови провокации

Турският водач съобщи, че всяко семейство, наранено от земетресенията, ще получи обезщетение в размер на 10 000 турски лири (531 долара).

Мащабът на бедствието остава незнаен, само че по предварителни калкулации обвързваните със земетресението публични разноски, в това число напъните за възобновяване, могат да съставляват 5,5% от брутния вътрешен артикул на страната.
 Снимка 605839
Източник:

Запознати с въпроса източници настояват, че Ердоган работи с догатката, че макар логистичните провокации общите избори в Турция ще се проведат, както е планувано - през май.

Във вторник той разгласи за засегнатите от земетресението провинции, което ще му разреши да предприеме бързи ограничения за обезопасяване и за оказване на финансова помощ.
 Ердоган дойде измежду разрушенията в Южна Турция
Ердоган дойде измежду разрушенията в Южна Турция

На фона на възходящия яд измежду локалните поради бавната реакция на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР