Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган представи средносрочен икономически план на правителството

Президентът на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва показа нова средносрочна икономическа стратегия на държавното управление, в която се обрисува цялостна тактика, ориентирана към понижаване на инфлацията, стимулиране на растежа и справяне с разнообразни провокации, предават турските медии.

През тригодишния интервал (от 2024 година до 2026 г.) ще се стремим към уравновесен стопански напредък и междинен ритъм на напредък от 4,5 на 100, съобщи Ердоган през вчерашния ден в президентския замък в столицата Анкара, показва в. „ Хюриет “.

Турският държавен глава посочи, че измежду задачите на програмата е стремежът на Турция да се причисли към редиците на страните с високи приходи, като предвижда размер на Брутният вътрешен продукт, надхвърлящ 1,3 трилиона $, и доход на глава от популацията в размер на 14 855 $ до приключването на програмата.

Планът слага мощен акцент и върху оправянето с безработицата, като Ердоган слага за цел понижаване на равнището на безработица до едноцифрено число. Тази цел ще бъде реализирана посредством планувано увеличение на опциите за претовареност, като задачата е да се откриват приблизително по 909 000 работни места годишно.

В сферата на интернационалната търговия президентът очерта проектите за увеличение на износа, който се възнамерява да надвиши 300 милиарда $, а годишните доходи от туризъм да възлизат на 70 милиарда $.

Ердоган засегна и проектите за справяне с казуса с инфлацията и възстановяване на разпределението на приходите в страната.

Президентът разгласи и начинания за създаването на нови планове за обществени жилища.

Ердоган също по този начин акцентира смисъла на укрепването на комерсиалните връзки на Турция с Европейския съюз посредством актуализиране на митническия съюз и привличане на още директни задгранични вложения.

Той разкри и проекти на държавното управление да отпусне 1 трилион турски лири единствено през 2024 година за засегнатите от унищожителните трусове през февруари зони, като за целия интервал на деяние на програмата ще бъдат отпуснати общо към 3 трилиона лири, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР