Президентът на Турция Реджеп Ердоган официално получи контрол над разузнаването

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган официално получи контрол над разузнаването
Коментари Харесай

Ердоган получи контрол над разузнаването, нова чистка на медии и държавни служители в Турция


Президентът на Турция Реджеп Ердоган публично получи надзор над разузнаването в страната.

С разпореждане на държавното управление на южната ни съседка се основава Координационен съвет за национално разузнаване, управляван от президента.

Германия: Този път Ердоган прекали

Ердоган смени министри, само че не и шурей си

Джихадът влезе в новите образователни стратегии в Турция

Второ разпореждане разпорежда уволнението на 922 души на държавна работа поради „ връзката им с организации, участващи в антидържавна дейност”. Сред уволнените има и над 100 чиновници в просветителната система.

Визира се организацията на ислямския просветител Фехтулах Гюлен, който Анкара упреква за опита за прелом от 15 юли предходната година и основаване на "паралелна страна " в Турция.

Това е продължение на чистката след опита за прелом, при която поради хипотетични връзки с придвижването на Гюлен бяха уволнени над 140 000 държавни чиновници.

Повече от 50 000 души, измежду които военни, служители на реда, преподаватели и публицисти се озоваха в ареста или пандиза след въвеждането на изключително състояние преди година.

Шест организации, в това число три медии в югоизточната част на страната, бяха затворени. Сред тях е организация Dicle Media News, основана в кюрдския град Диарбекир. Десетки вестници и телевизионни оператори бяха спрени.

Критиците упрекнаха държавното управление, че е употребило изключителното състояние, с цел да се оправи с всички форми на съпротива.

Днешните укази още откриват, че с цел да бъде.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР