Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на

...
Президентът на Турция и генерален председател на управляващата Партия на
Коментари Харесай

Ердоган обясни защо САЩ не бива да се тревожат, че Турция купува от Русия С-400 и обяви: Дай Боже, в най-скоро време да ги видим у нас!

Президентът на Турция и общоприет ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган приказва в Меджлиса пред нейната парламентарна група, като засегна и въпроса за договарянията с Русия за ракетните комплекси С-400. Това съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от " Фокус ".

„ Снощи един публицист ме попита дали договорът за доставки на съветските ракетни комплекси С-400 ще провокира напрежение в връзките със Съединени американски щати. Отговорих му – за какво да провокира напрежение? Всяка страна търси благоприятни условия за своята лична сигурност. Това е за предпочитане, изключително в случай че има варианти за взаимно произвеждане. Самото търсене на сходни благоприятни условия е артикул на това, че ние дълги години не сме успявали да създадем със Съединени американски щати желаното от нас. Гърция, която от години е член на НАТО, употребява съветски ракети С-300 и никой не повдига глас. Когато стане въпрос за Турция, за какво толкоз доста се безпокоят? Ние понастоящем сме подхванали нужните стъпки с Руската федерация, към този момент положихме и подписите. Дай Боже, в най-скоро време да забележим С-400 в Турция. Ще желаяме и развой на тяхното взаимно произвеждане.”, изяснява Ердоган пред турските депутати.

Същевременно към този момент публична Москва се въздържа от коментар по тематиката и съответно за въпросните последни изказвания на Ердоган за С-400. „ Не разясняваме този въпрос”, съобщи за ТАСС представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ДХА.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР