Президентът на третодивизионния Марица (Пд) Христо Христов обяви днес, че

...
Президентът на третодивизионния Марица (Пд) Христо Христов обяви днес, че
Коментари Харесай

Кандидат-президент на БФС обяви, че е подкупил член на Изпълкома

Президентът на третодивизионния " Марица " (Пд) Христо Христов разгласи през днешния ден, че е дал рушвет на член на Изпълкома на БФС, с цел да манипулира мач на тима му.

" Когато бяхме част от " Б " група, дадох пари в брой на член на Изпълкома, с цел да манипулираме футболен резултат. Името на индивида ще кажа на Конгреса на БФС. Това е доста значимо. Не се опасявам. Дадох му пари в бройняколко дни преди мача за да се манипулира. Пари се дават, с цел да се манипулира мача. Ще ви кажа всичко на Конгреса. Готов съм да понеса отговорност, само че тази процедура би трябвало да престане. Има процедура за манипулиране на мачове. Виждате какви решения се взеха през последните няколко месеца. Ако се направи разбор на решенията на БФС, ще видите, че няма никаква логичност. Аз персонално съм дал пари в брой. Приеха ги на 200%. Сумата беше дребна. Човекът няколко дни след мача ми я върна ", съобщи Христов пред публицисти в София.

Той бе първият футболен функционер, който разгласи, че ще се кандидатира за президент на идния конгрес на БФС, плануван за 11 декември. Ако не се откаже от думите си обаче, Христов също предстои на наказателна отговорност за склоняване към рушвет.

Преди дни точно от " Марица " излязоха с остра позиция към БФС и оповестиха, че от футболния съюз са поканили първо пловдивския клуб да стане член на Втора лига, а по-късно са предпочели да одобряват в професионалния футбол " Спортист " (Своге). Това предизвика Христов да съобщи предходната седмица: " Някой май беше изял агнето, преди да ни предложат да влезем във Втора лига. Вероятно са очаквали да се откажем и по тази причина ни дадоха ултиматум 24 часа да дадем отговор. Представям си какъв брой неприятно са били сюрпризирани, когато дадохме позитивен отговор, че сме подготвени да играем във Втора лига. Доколкото знам, те (б.ред. - " Спортист " ) не разполагат с нужния брой тимове в школата. В наредбата има условие за декларирания стадион, на който ще се играят мачове, а не за клубния стадион. Предишния път като бяхме във Втора лига, ние играхме на стадиона на " Ботев " в Коматево ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР