Президентът на Таджикистан в разговор с руския лидер Владимир Путин,

...
Президентът на Таджикистан в разговор с руския лидер Владимир Путин,
Коментари Харесай

Президентът на Таджикистан към Путин: Терористите нямат националност, родина и религия


Президентът на Таджикистан в диалог с съветския водач Владимир Путин, като изрази подозрение, че въоръжените нападатели в Красногорск са таджикски жители. Руските медии, в това число канали Telegram с връзки към службите за сигурност, и народен представител настояват, че четиримата обвинени нападатели са таджики. Руските управляващи споделиха единствено, че четирима обвинени, задържани след нападението в петък, са непознати жители, а Таджикистан отхвърли първичните изказвания, че негови жители са забъркани.

„ Терористите нямат народност, татковина и вяра “, сподели президентът Емомали Рахмон на Путин в телефонен диалог. Това гласи изказване на канцеларията на президента на Таджикистан в неделя. Изявлението му повтаря предходните му мнения по въпроса и не съдържа директно позоваване на известия за поданството на хипотетичните стрелци.

Групировката " Ислямска страна ", която пое отговорност за офанзивата, е дейна в Таджикистан, централноазиатска страна, която граничи с Афганистан.

Кремъл заяви, че двамата водачи са се договорили да " засилят " взаимните си старания за битка с тероризма.

В събота Министерство на външните работи на Таджикистан окачестви като „ подправени “ известията, че в всеобщото терористично ликвидиране в Красногорск са забъркани негови жители. Министерство на вътрешните работи на страната посочи също, че двама от в началото посочените в съветските медии са били в Таджикистан по време на офанзивата.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР