Президентът на T-Mobile Майк Сиверт (Mike Sievert) и ръководителят на

...
Президентът на T-Mobile Майк Сиверт (Mike Sievert) и ръководителят на
Коментари Харесай

SpaceX и T-Mobile ще свържат смартфони със сателити, за да премахнат мъртвите точки на клетъчната мрежа

Президентът на T-Mobile Майк Сиверт (Mike Sievert) и ръководителят на SpaceX Илон Мъск показаха план, наименуван Coverage Above and Beyond (Покритие над и отвъд), който има за цел да обезпечи мобилни връзки там, където няма покритие на клетъчната мрежа.

Отбелязва се, че макар бързото развиване на 4G/LTE и 5G мрежите, единствено в Съединени американски щати повече от половин милион квадратни благи остават без клетъчно покритие. Новата самодейност има за цел да отстрани тези " мъртви зони ". Потребителите ще могат да обменят данни на практика на всички места, където се вижда небето.

Същността на плана е да се построи нова мрежа, като се употребяват спътниците SpaceX Starlink в ниска околоземна орбита и каналите на T-Mobile със междинен обсег. И в множеството случаи, с цел да употребявате услугата, не е належащо да купувате ново съоръжение - задоволителен е разполагаем смарт телефон със SIM карта от T-Mobile.

На първия стадий сътрудниците ще провеждат предаването на текстови известия посредством спътници, в това число месинджъри. Бъдещите проекти са да се добави гласов и интернет достъп. T-Mobile има намерение да обезпечи на клиентите си покритие съвсем на всички места в континенталната част на Съединени американски щати, Хаваите, елементи от Аляска, Пуерто Рико и териториалните води. Тестването на услугата ще стартира до края на идната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР