Президентът на страната-агресор Владимир Путин е бенефициарът от войната между

...
Президентът на страната-агресор Владимир Путин е бенефициарът от войната между
Коментари Харесай

Каспаров: Кой строи тунелите на „Хамас“? Иран няма такива специалисти, а изгода от войната има Путин

Президентът на страната-агресор Владимир Путин е бенефициарът от войната сред терористичната формация „ Хамас “ и Израел. Такава позиция изрази в изявление пред журналиста Дмитрий Гордон гросмайсторът Гари Каспаров, съветски опозиционен водач в емиграция.

" Войната се разраства. Това, което в този момент става в Израел, в реалност е резултат от това, че Западът не реагира с нужната увереност. Е какво - ще ми разказвате, че хамасовците са почнали тази интервенция подтиквани единствено от Иран? Хайде да сме съществени. Кой е главният бенефициар от войната в Израел? Путин. Защото вниманието на огромна част от медиите – а и запаси – в този момент са отклонени към Израел. " – разяснява Каспаров.

Руският опозиционер отбелязва, че " това разреши основаването на нов формат на опълчване вътре в западното общество, изключително американското ", тъй като се обясни, че " известно количество хора са подготвени да поддържат „ Хамас “ и терористите ", и " това, естествено, отвлича вниманието от войната в Украйна ", което " оказва помощ на Путин ".

Каспаров акцентира, че " хаосът е хранителна среда за диктат ".

" Размишлявах. Показват картинки с тези тунели (на терористите от „ Хамас “ в Газа – б.р.). Невероятни тунели, стотици километри тунели под Газа са направени. (...) Кой е строил тези тунели? Усещането ми е, че в Иран няма такива специалисти по строителство на метро. Едва ли биха го създали французи или американци. Подозирам, че има единствено една страна, в която има действителни специалисти по строителство на метро (готови да изпълнят такава задача). " – отбелязва Каспаров, визирайки Русия.

По думите му, нападението на „ Хамас “ против Израел е било добре квалифицирано, бенефициарът е прочут и остава единствено " да съберем едно плюс едно, с цел да получим отговора “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР