Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg скандалите със

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg скандалите със
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Никола Попов е услужлив към дадени кръгове

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява пред Sportal.bg свадите със съдийството в българския футбол. Чрез нашата медия босът на " белите " се обърна към краткотрайния началник на Българския футболен съюз Михаил Касабов.

" Имаше интервал от година и нещо, когато Йордан Сталев беше шеф на съдиите. Тогава този човек си вършеше работата съвършено, само че го махнаха с една ченгеджийска хватка. И тогава е имало противоречиви отсъждания, правилно е, само че той владееше ситуацията, съдиите му имаха почит и всички ние се чувствахме спокойни. Изгониха го, направиха прокурорска инспекция, която не сподели нищо, само че не го върнаха.

Уважавам Никола Попов и татко му, само че Ники прави доста огромни неточности на терена. На мача Царско село - Лудогорец той се влияеше от странични фактори - чуваше се главно гласът на Любо Пенев от тъча. Първо, стадионът на Царско село не е кадърен за осъществяване на мачове. Крайно време е президентът на БФС да вземе някакви ограничения по този въпрос. Както ЦСКА 1948 играе на " Васил Левски ", както Славия игра две години на " Васил Левски ", обикновено е и Царско село да играе на стадион, който дава отговор на европейските условия. Любо Пенев единствено дето не взе свирката от Попов и не стартира да свири мача. А и нарушаването, което беше свирено срещу Лудогорец - от националния тим отпада един доста добър футболист! Говоря за Антон Недялков.

Крайно време е този, който контузи даден футболист, да няма право да играе толкоз време, колкото контузеният не играе. Има " терористи ", като Гаджев да вземем за пример, с по 50-60 картона. Стига се е играло на кило кръв и метър кожа, всяко влизане е за чупене на крайник. Обръщам се към Михаил Касабов: Спрете! Това е безредие! Вчера беше различен, през днешния ден е Лудогорец, на следващия ден ще сме ние, след това ще са други.

На стадиона на Царско село няма тоалетна бе! Не знам коя комисия е дала позволение да се играе на този стадион. Защо Касабов си затваря очите?! Да не приказваме, че през вчерашния ден на стадиона имаше хора от прът и въже, макар ограниченията, които би трябвало да се съблюдават.

Ники Попов да си вземе отмора, тъй като е безпределно уплашен и претрупан. Вече в много срещи услужливо прави поклон на избрани кръгове. Дали от боязън, дали от неумение... Чета за някакви кръгове, не знам. Някои хора не би трябвало да свирят такива мачове. Дали отсъждането на дузпата на ЦСКА 1948 - Левски е вярно, или не е, дал я е към този момент. За първи път виждам по този начин да се анулира дузпа! Не знам кой може да му е споделил да я анулира. Дузпа против Левски, ЦСКА и Лудогорец много мъчно се отсъжда.

Чувам от няколко места, че един футболен президент - Поли на Струмяни, върви по всякакви аматьорски клубове, заплашва ги, приказва от името на Борисов и ГЕРБ, че би трябвало да се привиква ексклузивен конгрес и да се гласоподава за Христо Порточанов. Крайно време е способените органи да вземат ограничения - в предизборната обстановка, в която сме, този човек върви и служи с името на дадена партия и с името на водача на тази партия.

Става въпрос за спорт, би трябвало да озаптят този човек. Видя се, че синът му не става за народен представител, желае да е в съдийската комисия. Видя, че не става и за там, в този момент желае да бъде член на Изпълкома, на следващия ден може да изиска да е президент на БФС. Всяка жаба да си знае гьола и да не си служи с името на партия, която не го е оторизирала. Това е неприлично! Хората от дребните клубове не могат да питат партията, те не знаят, само че идват и ни споделят, че са заплашвани от даден човек. Стига се бърка политиката със спорта, това е доста рисково нещо.

Смятам, че президентът на БФС би трябвало най-сетне да покаже геройство и да удари по масата ", сподели Венцеслав Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР