Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция, на която говори

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция, на която говори
Коментари Харесай

Венци Стефанов с голяма атака по Павел Колев и обяви: ЦСКА беше на разходка срещу Септември

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде конференция, на която приказва по разнообразни тематики от българския футбол. Членът на Изпълкома на БФС влезе в неприсъствен спор с изпълнителния шеф на Левски Павел Колев. Той приказва и за мача ЦСКА-София - Септември (София), приключил 5:1. Стефанов се върна и към избора на Кирил Десподов за " Футболист на годината ".

" Стартът на Славия е добър, момчетата направиха една добра подготовка, само че някои независещи от нас условия ни попречиха да се оправим и по-добре. Имаме и доста контузени играчи. Видяхте, че през вчерашния ден имахме съвсем напълно нова отбрана. Имаме поливалетни футболисти. Във футбола е по този начин - няма цялостно благополучие. Относно моето изявление за играта на Септември против нас и играта им против ЦСКА? Направи ми доста мощно усещане, имах възприятието, че тимът на ЦСКА беше отишъл на разходка, само че против нас Септември играха радикално друго. Може би са били изморени или са решили, че против ЦСКА няма да имат късмет. Направи ми усещане, публицистите също се съгласиха с мен, може да пуснем двата мача да ги гледаме. Често споделям неща, които не са комфортни за доста хора, нося си следствията. По-добре да кажеш това, което мислиш в очите, в сравнение с да се мазниш на един, на различен и да замиташ проблемите.

Какво мисля за ВАР? В системата ВАР справедливите моменти са доста. Играта е на над 100 години, всички до момента се е решавало от съдиите, имало е и доста по-грозни отсъждания от тези, които бяха оня ден на мача с Левски. Помните ли баража сред Витоша и Пирин? Пак беше този арбитър (Владимир Вълков). Двата тима стопираха да играят, съдията сподели " Вкарай я ". И Дейвид Копърфийлд да го сложите, с ВАР, без ВАР, все тая. Съдията взема решение. Не е ли по този начин? Браво, един публицист сподели " факт ". Е, отлично, имаш дупе. Има мъжкари тук. Питам ви ще има смисъл от системата ВАР. Цяла България видя, целият стадион видя по какъв начин Витоша и Пирин стопираха, съдията сподели: " Давай, вкарай я ", ритнаха я, влезе, Пирин изпадна. Край! От тъч дава засада! Каква система?! За какво ти е система? Има хора, които са споделили да се реже до кокал. И от космоса да сложат система, все същото. За противоречивите обстановки може би ВАР ще помогне, само че за нещата, в които отсъжданията са страшни, макар че е явно кое е правилното… Шапка смъквам на Давидов, изкара мача през вчерашния ден, а мощно се съмнявах. Давидов подвигна летвата обаче, в този момент хората ще желаят да им свирят по този начин. Да, споделих преди мача всякакви неща, само че това беше предизвестие. Нали знаете: бий самара, с цел да знае магарето. Имаше едно момче, което беше с панталони и си свири мача. Дано на мачовете на Славия не поставят единствено интернационалните съдии. Да ни поставят такива, дето не са изцапани. За какво ти е интернационален арбитър? Да ти отреже главата интернационално!

Павел Колев? С него имаме " цивилизационни разминавания ". Не знам дали това лице е напуснало БФС. Доскоро не беше напуснал. Да не му бият един боц и да се върне там! Хората, дето дават парите там, не обичат такива библиографи, дето пишат единствено фантасмагории. Нека той ви откри Хасан Чинчири, нали върви по Европа за извисяване на футболните равнища, момчетата е интелигентно. Желая му здраве, той знаеше моето отношение към него. Години наред се мазнеше към Наско и Илияна, след това почна да търси други да им написа биографиите, беше се взел насериозно. Не е мой вид човек, споделям го почтено и намерено. В БФС има млади и кадърни момчета, които знаят езици и не се надуват толкоз доста. Той беше втори изпълнителен шеф, разхождаше се с едни папки.

От съм от по-старата генерация, младите са по-чувствителни хора. Аз като има нещо, като го усещам, и си го споделям. Утре могат да ме глобят и като прекосявам на алено. С моите сътрудници даваме парите си за Славия, не се " водим " в Славия. Тези, дето се " водят ", взимат заплати, както в БФС това лице, и сега в Левски. Когато видя, че един човек е дал 20 лв. за спорта, ще го адмирирам. Но когато единствено взима и единствено е съдник, последна инстанция, не мога да го почитам. Казвам го намерено.

Къде съм бил при съдиите на мача с Левски?! С какъв брой души? С пет?! Къде го прочетохте това? Там има камери, които са на всички места и несъмнено могат да ти премерят и пулса. Имаше служители на реда към съдията, споделих му, че това, което прави, е закононарушение и до момента в който съм във футбола, ще направя каквото мога, с цел да не свири повече мачовете. Това беше, заставам зад думите си. Казах ви за Пирин - Витоша, това беше ритуално… Не ти взимат три точки, а те изхвърлят от " А " група с това. Спира всичко - засада, навеждат се да изпълнят удара, вратарят на три метра, оня вика: " Давай, давай, давай, играй ". И гол. Край. Този арбитър, в случай че му се видят всички неща, които е правил, може да го осъдят и на затвор.

Играхме на " Васил Левски " - нямахме осветяване, към този момент имаме. Фракциите се били, моя работа ли е! Да се бият и три фракции, в случай че желаят. Аз какво да направя?! Паркът към " Славия " бил рисков, а тук около " Васил Левски " не е ли рисков?! На мача с Левски незабавно ни сложиха интернационален арбитър, не може, в случай че не е интернационален. Мен за казани думи ме глобят с 11 000 лв., а този арбитър ощетява труда на хората, само че го скриват за 2-3 мача и отново го връщат. Ще изпратя запис в УЕФА, да преценяват те. Четири години и половина този арбитър не е свирил на Славия. Не току-тъй! Започнаха да ме убеждават, че вълкът не си бил сменил козината. Той обаче си мени козината, само че нрава не. Разровете се да видите какъв брой такива мачове има този арбитър! Десетки са. Ще пратя на УЕФА запис с всички негови отсъждания от оня ден и да забележим дали може да е интернационален арбитър. Като президент съм задължен да пазя тима си!

Къде отиват парите от санкциите в БФС? Питайте новия шеф на Левски, той беше дълги години в БФС. Платихме си за Националния стадион " Васил Левски ". Мама на тате не дава, ви желаете гратис ли да ни го дадат! Сбили се фракции и не могло на " Славия ". Иначе сложихме осветяване. Бой и еди какво си - свършило. Изпълнихме разпореждане на по-висшестоящ орган, платихме и по този начин.

Част от публицистите са джендъри. Част! Някои от вас гласоподава ли за " Футболист на годината "? Ти за кого гласоподава? А, за Десподов?! Защото си чорбарче? Поне си почтено момче! Е, по какъв начин по този начин ти пристигна за Десподов бе, моето момче? Какво ти донесе той? Какво направи? Един гол има в националния тим. Вкара на Чепърчане и Верея ли? Сигурен ли си? Георги Петков взе Купата на България. Помните ли? Георги Петков на следващия ден става на 43 години. Една купа тежи ли повече от един гол? Дано на 43 години и вие сте свежарки като него. Би трябвало заслужено да се дефинират достолепията. Левскарите пък ги е гняв, че Георги не полегна и не ги направи притежател на Купата на България. Има и публицисти, които мисля, че са дали своят вот главно под напън. Малки сте още да ви изяснявам.

Славия е единственият клуб в България, който пази цялата своя история. Никога не сме изпадали, помагали сме на други през годините, основали сме Левски, дали сме им мрежи, греди, топки. Вчера питаха, течеше някаква реклама, ще направи ли Райнов асистенция - той направи, само че за другия тим ", сподели Венци Стефанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР