Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция в "Пресклуб

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна пресконференция в "Пресклуб
Коментари Харесай

Стефанов се нахвърли на Левски и ЦСКА заради чужденците, нападна агент

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде обширна конференция в "Пресклуб България ", в която засегна редица тематики, свързани със Славия и българския футбол като цяло.

Той изясни детайлности към прехвърлянето на Филип Кръстев в посока Манчестър Сити, като атакува остро дейностите на футболния сътрудник Николай Жейнов. Според думите на боса на Славия футболният управител се е опитал да се намеси в договорката с непозволени средства.

Стефанов не пропусна и да засегне тематиката за чужденците в българския футбол, давайки Славия и Ботев Пд като единствените светли образци в това отношение.

"Имаме доста надарени деца и се надявам за бъдеще да реализираме още сполучливи изходящи прехвърляния. Голяма част от родителите попадат в лапите на разнообразни псевдо мениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове.Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на сътрудници ", стартира Стефанов.

"Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова конюнктура за младите момчета. Има и естественото предрешение към източноевропейските фрагменти. Призовавам родителите да внимават с псевдоагентите, които продават подправени фантазии. Искам да загатна името на един от тях – Николай Жейнов. По някакъв метод той доближи до родителите, обяснил е какъв брой е огромен и се опита да подписа контракт с Филип. Тази процедура съм я забранил на момчетата от школата "

"В контракта имаше две точки, които мен, както и хората от Сити, ни поразиха. Една от точките беше първостепенно зъболечение и в случай че бъде преотстъпен в различен клуб, то зъболечението да е гратис. Говорим за сходни дребнавости при договаряния с големи клубове като Сити ".

„ Желанието беше на Филип да остане още 6 месеца в Славия и ние го удовлетворихме. Единственото, което ми прави неприятно усещане е, че той работи с сходен управител, който се пробва да всява ужас в тима. Затова съм изгонил всевъзможни бежанци, които идват с някакви знайни и незнайни мениджъри, които имат единствено искания. Другата еснафщина в контракта беше обвързвана със самолетните билети. При неговата заплата това е меко казано смешно. Не можете да си визиите каква е заплатата на Филип, дружно с бонусите. Догодина тя ще се повиши и още “.

„ Треньорите в школата на Славия работят добре, тъй като няма дребнавости. Те не желаят от футболистите и родителите пари, макар че съм имал сходни случаи. Затова назначих Ангел Славков, който да координира всичките процеси и да си комуникира и с треньора на първия тим. Имаме доста надарени деца, които са покрай първия тим ".

Стефанов не пропусна още веднъж да разкритикува огромните клубове в България, измежду които главно Левски и ЦСКА, че те не престават да залагат на скъпи задгранични играчи вместо на родни фрагменти. Босът на "белите " означи, че това не дава резултат, откакто и двата отбора са единствено на броени точки пред Славия в класирането.

„ Колкото повече българчета съумяват да пробият в Европа, то толкоз по-добре за българския футбол. Колегите би трябвало да схванат, че краткотрайните триумфи не им носят нищо. Не желая да съм неприятен оракул, само че тези, които първи ще ощетят Левски в тази обстановка, са чужденците. Нито един от тях няма да прояви схващане във връзка с финансовата страна на нещата “.

"Независимо от резултата от срещата сред Славия и ЦСКА, все ми се коства, че да имаш състав с 10 милиона по-скъп не си коства, единствено с цел да си с 2 точки пред нас. Разходите са изцяло неоправдани по отношение на резултатите. В България идват единствено остарели коне, които към този момент не са на никакво равнище, само че ние ги боготворим ".

„ Очаквам да стане прекрасен мач. Не мислим за класирането, момчетата са освободени и желаеме единствено да се представяме на равнище. В един от мачовете ни анулираха два гола, преди те да ни отбележат “.

Стефанов също по този начин беше запитан и за прехвърлянето на Галин Иванов в ЦСКА 1948.

„ Галин Иванов имаше учредения да премине в ЦСКА 1948. Той ще взема големи пари за нашите стандарти. Футболният живот не е дълъг, тъй че това е целесъобразно. Не му се дразня.

"Виждате какъв брой доста футболисти бяха определяни като суперзвезди и след това нещо се огъна. Може би тактиката, методът на игра не им пасва, мъчно се приспособяват. По-добрият вид за млад футболист е огромният клуб да го образува по този начин, както клубът желае, с цел да може преходът да бъде по-лесен и бърз. Това с Втора и Трета лига и от финансова позиция е по-добре за Славия. Те бяха подготвени да ми дават до 50-60% от идващия трансфер и аз щях да взема повече пари, само че не това е най-хубавото за самия футболит. Едно е да предстоящ футболист на Манчестър Сити, друго е да си футболист на Байер Леверкузен. "

„ Лестър искаше Филип, молеха ме да изчакам още малко, тъй като притежателят беше в Тайланд и не можеше да водим договаряния. Манчестър Сити е Манчестър Сити и няма по какъв начин да им откажа ".

„ Може с финансите от този трансфер да помогнем на Левски да си направи козирка. Нито едно евро няма да отиде в нашите джобове. Всичко отива в инфраструктура и в школата. Един трансфер може да помогне за към година за издръжката на футболен клуб. Дългосрочно обаче имаме потребност да подобрим базата, с цел да сме постоянни и отсега нататък. Не желая да се приказва за точната сума на прехвърлянето, тъй като вие публицистите стартирате да давате оценки. Не желая да има спекулации, по тази причина няма да разясня сумата. Достатъчна е “

Собственикът на Славия още веднъж подсети, че даването на шансове на млади играчи е единственият метод да се построи боеспособен народен тим.

„ За нашите млади футболисти ще е единствено от изгода да излезем в Европа, с цел да бъдат видяни от европейските клубове. За един кръг в Лига Европа парите не са от голяма важност. Вие публицистите би трябвало да пишете доста хубави неща за Славия, тъй като единствено ние и Ботев Пд вършим нещо за бъдещето на българския футбол. Дали на следващия ден Тиам или Али Соу ще пазят българската фланелка? Само в случай че изкарваме футболисти, то ще има кой да играе за националния ни тим “.

„ Жейнов не ме потърси нито един път. Той е издебнал родителите, омаял ги е, при мен това няма по какъв начин да стане. Затова им споделих на всички в съблекалнята, че в случай че до 48 часа не си прекратят договорите с сътрудници, то ще би трябвало да си търсят нови клубове. Три момчета имат контракти с Жейнов, Петър Патев и Емил Стоев са двама от тях ", приключи разсъжденията си Стефанов.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР