Президентът на швейцарския Атомен форум Ханс-Улрих Биглер (President of the

...
Президентът на швейцарския Атомен форум Ханс-Улрих Биглер (President of the
Коментари Харесай

Швейцарският атомен форум е за продължаване развитието на ядрената енергетика


Президентът на швейцарския Атомен конгрес Ханс-Улрих Биглер (President of the Swiss Atomic Forum Hans-Ulrich Bigler) прикани в средносрочна вероятност страната му да се върне към нуклеарната енергетика. Именно потреблението ѝ оказва помощ за понижаване излъчванията на CO2, което е належащо за реализиране на задачите, свързани с битката с смяната на климата. Представителите на т.нар „ Ледникова самодейност “ в Швейцария желаят до 2050 година страната изцяло да се откаже от потребление на всевъзможен тип изкопаеми горива.

Според Биглер, те могат да бъдат сменени единствено от нуклеарната енергетика. Експертът е убеден, че новите реактори, които обезпечават сигурност и разрешават да се решат проблемите с утилизиране на отпадъците, ще разрешат да се върне ползата на вложителите към нуклеарните технологии.
Основен мотив на Биглер е интернационалното развиване на нуклеарните начинания – доста учени приканват към увеличение на вложенията в атомната енергетика. Например, създателят на Microsoft Бил Гейтс се застъпва за създаването на нови нуклеарни реактори и влага в тези технологии, напомня изданието Sonntagszeitung представено от atominfo.bg.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР