Президентът на Сейшелските острови Вавел Рамкалаван обяви извънредно положение след

...
Президентът на Сейшелските острови Вавел Рамкалаван обяви извънредно положение след
Коментари Харесай

Сейшелските острови въвеждат извънредно положение след наводнения и взрив в склад за експлозиви

Президентът на Сейшелските острови Вавел Рамкалаван разгласи изключително състояние след мощен гърмеж в склад за експлозиви и наводнения в други елементи на основния остров на страната, при които починаха трима души, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Експлозията в индустриалната зона на Провидънс, югоизточно от столицата Виктория, е предизвикала " огромни вреди ", се споделя в изказване на канцеларията на президента. На жителите се подрежда да останат по домовете си, с цел да не попречва работата на службите за незабавна помощ.

" Всички учебни заведения ще бъдат затворени. Свободно напредване ще бъде позволено единствено на работещите в жизнеоважните служби и на пътуващите ".

Наводненията са предизвикали " огромни опустошения ", съгласно изказването. По-късно Рамкалаван посочи пред медиите, че при проливните дъждове и наводненията, засегнали най-вече северната част на основния остров Махе, са починали трима души.

Президентът добави, че над 100 души са получили пострадвания, най-вече леки, при гърмежа в Провидънс и са признати в лечебни заведения или клиники, съгласно вестника. Много здания наоколо до детонацията са мощно развалени, а някои са изцяло разрушени. Някои фамилии са напуснали домовете си от съображения за сигурност.

Провидънс се намира на 7 км от Виктория. Службите за незабавна помощ работят в региона на детонацията, съобщи президентът.

Властите прецизираха, че интернационалното летище и фериботите към момента работят, с цел да разрешат на хората да пътуват, в случай че им се постанова.

Голяма част от региона на Източна Африка беше обиден от проливни дъждове и наводнения, довели до жертви. Загиналите в района от началото на дъждовете през октомври са стотици, милиони бяха принудени да изоставен домовете си. Етиопия, Кения, Сомалия и Южен Судан са изложени на наводнения, усложнени от феномена " Ел Ниньо ", починалите в Етиопия, Кения и Сомалия са над 130.

Сейшелите са огромна туристическа дестинация, състояща се от 115 острова. Страната е най-слабо обитаемата в Африка, с към 100 000 поданици.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР