Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин

...
Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА прие поканата на министър Кралев

Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин одобри поканата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за присъединяване в Съвета на министрите от Европейския съюз, отговарящи за спорта. Срещата ще се състои в Брюксел на 23 май и е проведена от Министерството на младежта и спорта като част от събитията в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Министър Кралев ще управлява срещата, на която ще бъдат признати изводи за одобряване на европейските полезности посредством спорт и ще се разисква тематиката " Комерсиализация на елитния спорт и резистентност на европейския състезателен модел ".

 Александър Чеферин похвали БФС и българското държавно управление
Босът на европейския футбол похвали БФС и българското държавно управление

" За мен беше значимо, че държавното управление и кметовете са подготвени да развиват футбола "

" През последните години УЕФА е все по-тясно ангажирана с европейските обществени органи. Един от моите цели като президент на УЕФА е да разширя още повече съдействието ни с Европейски Съюз с фокус върху въпросите за положителното ръководство. За мен ще бъде наслаждение и чест да приказвам пред спортните министри на Европейски Съюз и да вземам участие в неофициалния работен обяд на 23 май ", написа Чеферин в формалния отговор на поканата на министър Кралев.

Президентът на УЕФА декларира, че подписаното през февруари " Споразумение за съдействие " с Европейската комисия и откриването на непрекъснато посланичество в Брюксел са доказателства за уговорката на УЕФА за развиване на разговора по необятен набор от въпроси.

Чеферин показва признателност към Кралев за поддръжката, която оказва на Българския футболен съюз (БФС). " Пазя положителни мемоари от моето посещаване в София през декември 2017 година, когато дискутирахме развиването на футбола в България дружно с министър-председателя Бойко Борисов, президента на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов и с Вас ", приключва Чеферин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР