Президентът на САЩ заяви, че военното положение е въведено в

...
Президентът на САЩ заяви, че военното положение е въведено в
Коментари Харесай

Русия харчи за мира повече, отколкото САЩ за война

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че военното състояние е въведено в новите райони на Русия, с цел да " сплаши " локалното население. Държавният департамент даже твърди, че Русия не е била предстояща на тези територии. Какви цели преследват във Вашингтон с сходни изявления? И каква е кардиналната разлика в методите на Русия и Съединени американски щати за решение на проблемите в украинското направление?

Преди ден Владимир Путин подписа декрет за въвеждане на военно състояние в новите райони на страната. Освен това в териториите, граничещи с Украйна, се вкарва друг режим - „ приблизително равнище на реакция “. Новината за това беше измежду най-обсъжданите в западната преса.

„ Основната смяна евентуално ще бъде нова степен на правно опрощение за военни дейности. На процедура всички тези райони към този момент са мощно милитаризирани - новите ограничавания не са в положение да повлияят доста на обстановката там ”, написа “Вашингтон Пост ”. “Москва не управлява изцяло тези територии. Големият въпрос е доколко съветското държавно управление ще може да извърши наредбите, предписани с президентски декрет ”, добавя изданието.

„ Въвеждането на военно състояние е сигнал към популацията, че за народа на Русия предстоят сложни времена, които ще изискват оптимално активизиране на запаси “, написа “Ню Йорк Таймс ”. “Указът доста уголемява опциите на районните управляващи. Някои от наредбите евентуално са съзнателно неразбираеми. Сега водачите на субектите могат независимо да откриват ограничавания за влизане и излизане от района ”, добавя изданието.

В същото време “Ройтерс ”, базирайки се на специалиста от “Карнеги ” Пол Стронски, написа: „ Указът постанова сериозна отговорност на ръководителите на райони, принуждавайки ги да преминат към боен вид управление, само че без да изяснява какво тъкмо би трябвало да се направи. Въпреки това може да се каже с убеденост, че решението на президента значи началото на качествено нов стадий от военните дейности.

Някои политици също реагираха на въвеждането на военно състояние в Русия. Така президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че новият декрет на Владимир Путин свидетелства за сложната обстановка, в която сякаш се е намирал съветският водач. „ Той употребява единствения разполагаем инструмент - поразително грубо отношение към жителите на Украйна. Путин желае да ги сплаши, да ги принуди да капитулират, само че няма да успее “, съобщи Байдън.

На собствен ред представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател счита, че „ Русия не е желана в тези райони, а народът на Украйна отхвърля безразсъдното и нелегално навлизане и принудително завладяване на земя “. И Байдън, и Пател обаче бъркат, считат специалистите.

„ Първо, референдумите, извършени в ЛНР и ДНР, както и в Запорожие и Херсонска област, ясно демонстрираха какъв брой чакат Русия в тези райони. Местните се считат за част от огромна страна. Сега тяхното предпочитание и позиция са подкрепени законно “, сподели ръководителят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна, някогашният народен представител от Николаевския регионален съвет Лариса Шеслер.

„ Второ, въвеждането на военно състояние приказва за тежката обстановка в тези райони. Украинската войска обстрелва жилищни региони, тероризирайки цивилни. Освен това на тези територии работят диверсионни групи и сътрудници на разузнаването, които предават информация на командването на ВСУ. Заради заплахата за живота и здравето на цивилното население, а не поради хипотетичното „ мъчно състояние “ на президента Путин, както твърди Байдън, беше взето решение за въвеждане на военно състояние в новите райони на Русия “, добавя събеседникът.

„ Естествено е, че в този момент Съединени американски щати ще се опитат да втълпят в главите на своето население концепцията, че Русия е пристигнала в тези райони принудително и сякаш никой не я е чакал там. Подобни изказвания направиха и за Крим. За страдание, дезинформацията, която популяризират, се приема като истина от част от западното население. Но, наблягам, тези думи нямат нищо общо с действителността “, уверен е правозащитникът.

Според нея „ Байдън бърка главното: заплашването е методът на украинското държавно управление, а не на съветското “. „ Всички дейности на Русия демонстрират, че страната се пробва да минимизира последствията от военните дейности за популацията “, сподели Шеслер, изброявайки редица ограничения, подхванати в поддръжка на цивилното население.

Така беше проведено придвижването на цивилното население към левия бряг на Днепър. „ Всъщност всеки има право да се откри във всеки район на Руската федерация. В същото време им се оферират жилищни документи, т.е. обезпечават им се жилище и обществена поддръжка. Това още един път удостоверява глупостта на изявлението на Байдън. Населението освен не се сплашва, а в противен случай, пробват се да поддържат хората в сложна военна обстановка. Русия влага в народа, а не във войната “, заключи Шеслер.

Тази позиция се удостоверява от цифрите. Според “Ведомости ”, отговорностите на западните страни към Украйна - към този момент предоставена и обещана помощ - към началото на октомври възлизат на 126 милиарда $. Това е съвсем равно на Брутният вътрешен продукт на страната за 2022 година, който се прави оценка от МВФ на 130 милиарда $. Ангажиментите на Русия към четирите региона на Източна Новоросия възлизат на 79 милиарда $.

Тоест западните страни възнамеряват да похарчат 6,3 милиарда $ за 20 района на Украйна, до момента в който Русия ще похарчи съвсем 20 милиарда $ за четирите нови района. В същото време Щатите " изгубиха " главно пари за войната и макрофинансова поддръжка за корумпираното обграждане на Зеленски. Русия, с изключение на военните разноски, интензивно влага в хора и обществена инфраструктура.

„ Сега Западът тегли пари от стопанската система си или ги печата и просто ги дава на Зеленски. Така те спонсорират воденето на войната. В същото време Западът не възнамерява да интегрира страната в себе си - Украйна няма да влезе нито в НАТО, нито в Европейски Съюз. Парите просто отиват напразно “, споделя икономистът Иван Лизан.

„ В нашия случай оставяме финансите в страната, инвестирайки в развиването на новите райони. Поради обстоятелството, че в тези територии съвсем няма строителна промишленост, са привлечени производителите на строителни материали от други съветски райони. Това е голям пазар, който подтиква работата на обвързваните браншове на стопанската система и основаването на работни места “, прибавя събеседникът.

„ Тоест в действителност парите просто текат от един район в различен, оставайки в границите на една стопанска система – съветската. И по-късно, когато новите райони преминат през интервал на възобновяване, там ще се появят и всички нужни предприятия и нови работни места ”, акцентира специалистът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР