Президентът на САЩ е споделил пред негови съветници, че той

...
Президентът на САЩ е споделил пред негови съветници, че той
Коментари Харесай

Топ икономически съветник на Тръмп може да напусне поста си, ако бъдат въведени митата за вноса на стомана и алуминий



Президентът на Съединени американски щати е споделил пред негови съветници, че той счита, че най-довереният му стопански консултант Гари Кон ще напусне работата си в Белия дом, в случай че Тръмп извърши желанието си да вкара мита за вноса на стомана и алуминий, оповестява организация Блумбърг, цитирайки хора, осведомени с въпроса.

Междувременно Гари Кон поставя съществени старания дружно с други представители на администрацията и някои видни републикански депутати да се опълчват на концепцията за високи митнически цени, които заплашват да провокират международна комерсиална война.

Той е призовал ръководители на американските компании, чийто бизнес зависи от металите, да се срещнат тази седмица с Доналд Тръмп, с цел да се опитат да го убедят да спре въвеждането на митата, съгласно представени от Блумбърг лица, осведомени с планирането на сходна среща. Не е ясно обаче дали ходът на Гари Кон ще бъде задоволителен, с цел да промени мнението на американския президент.

Спекулациите, че топ икономическият консултант на Тръмп може да напусне поста си в Белия дом като че ли се удостоверяват от сегашен туит на президента на Съединени американски щати.

Доналд Тръмп написа в Туитър: " Новата подправена вест е, че има ХАОС в Белия Дом. Хората постоянно ще идват и ще си отиват, и аз желая мощен разговор, преди да взема дефинитивно решение. Все още има някои хора, които желая да сменя (търсейки постоянно съвършенство). Няма Хаос, единствено огромна Енергия! ".

Трябва да се има поради, че Гари Кон извършва длъжността шеф на Националния стопански съвет още от самото началото на администрацията на Доналд Тръмп и беше един от идеолозите на утвърдената в края на предходната година огромна данъчна промяна. Преди това, от 2006-а година насам той беше президент и основен действен шеф на Goldman Sachs Group Inc.  По специалност капиталов банкер, Гари Кон се трансформира през първата година от ръководството на Тръмп в един от най-влиятелните гласове в администрацията на Белия Дом.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР