Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в обръщение към нацията,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в обръщение към нацията,
Коментари Харесай

Тръмп с обръщение към нацията за нападението във Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в послание към нацията, че всеобщото ликвидиране е трансформирало учебното заведение във Флорида в " сцена на ужасяващо принуждение, ненавист и зло ", съобщи Асошиейтед прес.
 
При нападението през вчерашния ден бяха убити минимум 17 души. До момента президентът на Съединени американски щати не е споменавал въпроса за надзор над оръжията. По-рано през днешния ден той дефинира причинителя като душевен невменяем.
 
Цялата страна се моли с натежало сърце за жертвите и техните фамилии, съобщи Тръмп. Той прикани американците да работят дружно, с цел да изградят просвета на почитание към живота, която основава дълбоки и значими връзки сред хората, съобщи Ройтерс.

 
Нито едно дете или преподавател не би трябвало в никакъв случай да бъде в заплаха в Съединени американски щати и родителите не би трябвало да се тормозят за децата си, когато ги изпращат заран, съобщи Тръмп.
 
Президентът на Съединени американски щати не загатна въобще думите " огнестрелно оръжие " в късата тирада, само че даде обещание да се заеме с сложния проблем за оправянето с психологичните разстройства, отбелязва Франс прес. " Ако имате потребност от помощ, обърнете се към преподавател, член на фамилията си, чиновник на локалната полиция или набожен водач. Отговорете на омразата с обич, на жестокостта с доброжелателство ", прикани той. " Не е задоволително да се работи, с цел да се основава усещане за смяна, нещата би трябвало в действителност да се трансформират ", призна президентът на Съединени американски щати.

 
Освен това Тръмп даде обещание да посети Паркленд, където се намира гимназията " Марджъри Стоунман Дъглас ", с цел да се срещне със фамилиите на починалите и локалните управляващи и да продължи да координира реакцията на федералните управляващи.
 
19-годишен юноша със лична полуавтоматична пушка беше упрекнат за 17 предумишлени убийства тази заран. Нападението в гимназията във Флорида е стрелбата с най-вече починали за последните пет години, отбелязва АП.
 
Освен 17-те починали в болничното заведение се намират 14 потърпевши, отбелязва ТАСС.
 
Използваната от Никълъс Крус полуавтоматична пушка AR-15 е на въоръжение в полицията. Освен това тя се продава на жители за самозащита и лов.

 
През септември предходната година ФБР е получило информация за заплашително видео, оповестено в Ютюб от консуматор на име Никълъс Крус, само че не е съумяло да го разпознава, заяви на конференция в Паркленд специфичният сътрудник Роб Ласки, участващ в следствието на нещастието.
 
След нападението губернаторът на Флорида Рик Скот прикани за стягане на наредбите, които пречат на душевен нестабилни хора да купуват огнестрелно оръжие, съобщи ДПА. " Трябва да подсигуряваме, че хора с психологични болести не допират огнестрелни оръжия ", акцентира републиканският политик на конференция в Паркленд.
 
Местният шериф Скот Израел даде обещание да работи интензивно, с цел да изиска Съединени американски щати да намерят способи да предотвратяват всеобщите набези.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР