Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че със сигурност ще

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че със сигурност ще
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Ще наложа вето на резолюцията за границата, ако тя бъде приета

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че сигурно ще наложи несъгласие, в случай че Конгресът гласоподава резолюция, блокираща оповестеното от него изключително състояние , което би му разрешило да финансира построяването на стена по границата с Мексико .

Пред кореспонденти в Белия дом Тръмп сподели, че ще употребява правото си на несъгласие против резолюцията , импортирана през вчерашния ден от демократите в Камарата на представителите. 100-процента съм убеден, че ще наложа несъгласие, съобщи той.

С внасянето през вчерашния ден на резолюцията стартира парламентарен конфликт сред президента републиканец и Демократическата партия . Очаква се документът да бъде гласуван в Камарата на представителите още идната седмица, във вторник.

Демократите имат болшинство в Камарата и резолюцията им сигурно ще бъде утвърдена там. Възможно е макар съпротивата на Тръмп тя да мине и в Сената, където републиканците са болшинство. Предстоящата борба ще е тестване за поддръжката на републиканците за Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.-->

На 15 февруари президентът подписа декларация за въвеждане на режим на изключително състояние на южната граница на Съединени американски щати. Това дава опция, заобикаляйки Конгреса, държавното управление да разполага с 8 милиарда $, които да бъдат употребявани за изграждане или укрепване на заграждения по границата с Мексико.

Тръмп искаше за тази цел да бъдат планувани 5,7 милиарда $ , само че демократите остро се възпротивиха и Конгресът отпусна към 1,4 милиарда $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР