Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може би е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че може би е
Коментари Харесай

Тръмп намекна за още 1 година търговска война с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че може би е по-добре да се изчака и комерсиалното съглашение с Китай да бъде подписано след американските президентски избори през 2020 година, оповестява CNBC.

В някои случаи одобрявам концепцията да се изчака за след изборите за китайското съглашение, само че те желаят да се подписа съглашение в този момент и ние ще забележим дали ще има съглашение , разяснява той в Лондон.

Изборите в Съединени американски щати ще се проведат през ноември 2020 година

Това значи, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай може да продължи още една година.

Запитан дали си е сложил краен период за подписване на съглашение с Пекин, Доналд Тръмп отговори: " Нямам краен период, не. ..В някои случаи мисля, че е по-добре да изчакаме до след изборите, в случай че желаете да знаете истината ".

Вашингтон и Пекин си постановиха мита за милиарди долари през 2018 година, което засегна финансовите пазари и международната стопанска система като цяло. Ако до 15 декември двете страни не се договорят, Съединени американски щати ще наложат нови мита върху китайски експорт.

Критикувайки предходни администрации на Съединени американски щати, Тръмп означи, че Китай се възползва от Съединени американски щати от доста, доста години поради неналичието на водачество.

Тръмп сподели, че комерсиалната договорка с Китай зависи единствено от едно нещо - дали той желае да го направи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР