Президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда обяви, че е

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп в сряда обяви, че е
Коментари Харесай

За Тръмп е здрав разум Русия да се присъедини към Г-7

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в сряда разгласи, че е " здрав разсъдък " да предложения съветския си сътрудник Владимир Путин да се причисли още веднъж към формата Г-7, като настоя, че ще бъде доста по-лесно да се разрешат разнообразни проблеми, в случай че Москва бъде показана на срещата, оповестява " Ройтерс ".

" Много от нещата, за които беседваме (на Г-7), са за Путин ", разяснява Тръмп за радио Fox News и добави: " Пуснете го в стаята... свършете работата. "

През уикенда Тръмп повдигна вероятността за разширение на Г-7, в която членуват най-развитите стопански системи в света, с цел да включи още веднъж Русия, която беше изгонена през 2014 година от формата Г-8 след анексирането на украинския Крим от страна на Москва.

Двамата държавни глави също по този начин разговаряха по телефона в понеделник и разискаха опцията за осъществяване на разширена среща на високо ниво на Г-7 по-късно тази година. Кремъл посочи, че ще търси повече информация за поканата на Тръмп.

Тръмп също е поканил Австралия, Южна Корея и Индия.

Други страни от Г-7, в това число Канада, възразиха против завръщането на Русия, до момента в който някои, като Япония, към момента не са претеглили. Германия в сряда съобщи, че в този момент не е моментът да се промени формата на срещата.

Тръмп отсрочи събирането на Г-7, която също включва Англия, Франция, Германия, Италия и Европейския съюз, до септември или по-късно на фона на пандемията на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР