Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен, за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде отстранен, за
Коментари Харесай

Конгресмените: Тръмп трябва да бъде отстранен заради националната сигурност


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би трябвало да бъде отхвърлен, с цел да бъде предпазена националната сигурност и да се опази системата за ръководство на страната.

Това декларират седемте конгресмени демократи, които ще съставляват Камарата на представителите на правосъдния развой в Сената във вторник.

Те ще се опитат да убедят сенаторите, че Тръмп е злоупотребил с пълномощията си, с цел да предизвика непозната интервенция в своя изгода на изборите и е попречил следствието на конгресмените. Позицията е изложена в меморандум, оповестен на уеб страницата на долната камара.

Конгресмените имаха период до 17,00 ч. в събота да внесат документа, преди процесът против президента републиканец да стартира в Сената във вторник.

Излагайки тезата си в документа от 111 страници, конгресмените обобщават причините, събрани от показанията през седмиците на следствието в Камарата в края на предходната година.

Те желаят отстраняването на Тръмп, с цел да се опази честността на изборите през 2020 година, на които Тръмп търси преизбиране, както и цялата система на ръководство на Съединени американски щати.

" Страната следи и чака да види по какъв начин ще отговори Сенатът ", декларират седемте обвинители.

Адвокатите на Доналд Тръмп показаха през вчерашния ден своята линия на отбрана - три дни преди откриването на процедурата за импийчмънт на президента, която те дефинираха като антиконституционна и рискова, съобщи Франс прес.

В първия си писмен отговор на формалната призовка за процеса в Сената, юридическият екип на Тръмп дефинира обвинителния акт, признат от Камарата на представителите с гласовете на демократите, като " рискова офанзива против правото на американския народ да избира свободно своя президент ".

" Това е нахален и непозволен опит да анулират резултатите от изборите от 2016 година и да се намесят в изборите през 2020 година, които предстоят след броени месеци ", се споделя в документа от шест страници, съобщи Асошиейтед прес.

Екипът на президента, воден от юридическия консултант на Белия дом Пат Чиполоне и персоналния юрист на Тръмп Джей Секулоу, оспорва обвинителния акт и по процедурни, и по конституционни учредения, като твърди, че Тръмп не е направил нищо неправилно и че е бил третиран незаслужено от демократите в Камарата.

В същото време Тръмп играе голф в своя клуб в Мар-а-Лаго във Флорида.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР