Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да организира съвещание

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви да организира съвещание
Коментари Харесай

САЩ се готви да обяви извънредно положение заради наркотиците

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се готви да провежда заседание със своите най-близки съветници за оповестяване незабавна обстановка в народен мащаб по отношение на рецесията с наркотичните субстанции, съобщи БГНЕС.
Използването на опиати и пристрастяването към опиатите коства живота на десетки хиляди в Съединени американски щати годишно. Около 2 милиона американци към сегашния миг са подвластни от опиати, в това число и обезболяващи, предписвани с рецепта, както и синтетичните опиати и хероина .
Съвещанието и оповестяването на незабавна обстановка ще ни даде благоприятни условия да създадем това, което за момента не можем, сподели президентът пред публицисти в Белия дом. Той счита, че това ще даде опция да се провиснал средства за решение на този проблем.
Още през август Тръмп призна, че обстановката с опиатите изисква национална готовност, само че тогава не бе взето публично решение за това. Специалната комисия, която той назначи за изследване на казуса със зависимостите и злоупотребата с опиати, даде умозаключение, че е неотложно да бъде оповестена такава незабавна обстановка.
Според тази комисия, всеки ден в Съединени американски щати умират 142 души от свръхдоза упойващи субстанции, което е повече в сравнение с броят на починалите при пътни произшествия и убийства с огнестрелно оръжие, взети дружно .
Комисията акцентира на това, че би трябвало да бъдат подхванати смели ограничения и да се изиска от Конгреса да се концентрира върху финансирането, с цел да се взема решение казусът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР