Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че Китай може да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че Китай може да
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Китай с последствия заради коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че Китай може да се изправи лице в лице със съществени последствия, в случай че " умишлено е позволил " експлоадирането на пандемията от ковид, заяви Агенция Франс Прес.
" Можеше да бъде спрян в Китай, преди да стартира, а не бе ", съобщи Тръмп пред кореспонденти на брифинг в Белия дом. " И в този момент целият свят страда поради това ", добави той, съгласно БГНЕС.
Тръмп бе запитан дали Китай би трябвало да понесе последици поради пандемията, която стартира в китайския град Ухан през декември и аргументи гибелта на повече от 157 000 души по света.
" Ако те са съзнавали отговорността си, сигурно. Ако е било неточност, грешката е неточност. Но в случай че те умишлено са укрили, да, тогава би трябвало да има последици ", сподели Тръмп.
" Дали е било неточност, която е излязла отвън надзор или бе направено съзнателно? Има огромна разлика сред двете ", посочи американският президент.
" И в двата случая те трябваше да ни пуснат да влезем. Поискахме да влезем. Но те не ни желаеха вътре. Мисля, че знаеха, че е нещо неприятно и бяха смутени ", сподели той.
" Казаха, че вършат следствие. Така че дано да забележим какво се случва с следствието им. Но ние също водим следствие ", продължи президентът на Съединени американски щати.
Администрацията на Тръмп съобщи, че не изключва новият ковид да е публикуван - инцидентно - от лаборатория, изследваща прилепи в Ухан. Става въпрос за към този момент прословутата лаборатория P4.
Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицян - който по-рано твърдеше, че американските военни може да са докарали вируса в Китай - отхвърли известията на американските медии по тематиката и съобщи, че " нямат научна основа ".
Тръмп също изрече подозрение по отношение на формалните китайски данни, съгласно които страната е записала едвам 0,33 смъртни случая на 100 000 души. " Цифрата е невъзможна ", сподели то.
Според диаграма, показана на брифинга, Съединени американски щати са имали 11 - 24 смъртни случая на 100 000 души, до момента в който Франция е имала 27 - 92, а Испания - 42 - 81. Според данни на Worldometers и " Джонс Хопкинс " доказано болните от COVID-19 в Съединени американски щати сега са сред 735 000 и 739 000, а смъртните случаи са към този момент 39 000!
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР