Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в телевизионно интервю, че

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди в телевизионно интервю, че
Коментари Харесай

Тръмп отменил ударите срещу Иран в последния момент

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери в телевизионно изявление, че е спрял офанзивата на Съединени американски щати против Иран поради свалянето на американски дрон в последния миг, оповестява БГНЕС.

Причината за това е била неправомерността на такова нахлуване, което е щяло да аргументи гибелта на 150 иракчани

В поредност от туитове Тръмп съобщи, че свалянето на американската разследваща безпилотна машина е станало в интернационалните води и даде детайлности по отношение на анулирания ответен удар на Съединени американски щати.

" Бяхме подготвени да отмъстим нощес и да обстреляме три разнообразни цели, когато попитах /един от генералите - бел. ред/ какъв брой души ще умрат. „ 150 души, сър. " Беше отговорът. 10 минути преди офанзивата аз я стопирах, заради нейната непропорционалност по отношение на свалянето на дрона. Не бързам, военните ни са в подготвеност...те са най-хубавите в света. Иран не може да има нуклеарно оръжие, не може да го употребява против Съединени американски щати и против СВЕТА! ", написа Доналд Тръмп в своя профил в Туитър.

Ню Йорк Таймс заяви по-рано в четвъртък, че Тръмп е одобрил въздушни удари в четвъртък вечерта против Техеран в отговор, само че се е отдръпнал заповедта си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР