Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че лидерът на групировката

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че лидерът на групировката
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че лидерът на "Ислямска държава" е мъртъв

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че водачът на групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) Абу Бакр ал Багдади е бил погубен при интервенция на американски специфични елементи в Сирия нощес, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Багдади умря като куче ", разгласи Тръмп в Белия дом и добави, че водачът на ИДИЛ се е самовзривил дружно с три от децата си, като е задействал носения от него колан с експлозиви, до момента в който бил преследван в тунел без излаз в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб.

" Това бе велика нощ за Съединените щати и за света. Съединени американски щати изправиха терорист номер едно в света пред правораздаването ", съобщи Тръмп.

Той сподели, че огромен брой сподвижници на Багдади са били премахнати при интервенцията, като точният им брой ще бъде обявен по-късно. Въоръжените сили на Съединени американски щати не са дали жертви, като единствено едно особено подготвено куче е било ранено.

Президентът на Съединени американски щати разкри, че е следил спецоперацията, като разказа всичко с думите: " Беше като на кино ". Той предложи видеозаписът да бъде изработен обществено притежание, с цел да бъдат разубедени почитателите на Багдади.

Тръмп благодари на Русия, Турция, Сирия, Ирак и кюрдите за помощта. Русия е оказала помощ при интервенцията, макар че не е знаела каква е нейната цел, означи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР