Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа укази за подкрепа на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа укази за подкрепа на
Коментари Харесай

Тръмп отмени данъка върху заплатите

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа укази за поддръжка на популацията и стопанската система, заобикаляйки Конгреса на Съединени американски щати. Той анулира някои налози върху заплатите, разшири компенсациите за безработица, забрани изгонването от жилища чартърен и вкара ограничения за облекчение на студентския дълг, написа economic.bg.

Данъкът върху заплатите не се взема от тези, които печелят по-малко от 100 хиляди $ годишно. Указът може да влезе в действие със задна дата - от 1 август. Мярката ще бъде в действие до края на годината. Тръмп даде обещание, че в случай че бъде избран отново за президент, той ще понижи трайно налога върху заплатите.

Допълнителни 400 $ на седмица ще бъдат заделени за компенсации за безработица. Що се отнася до изгонванията от жилища, според  Тръмп вината за пандемията не би трябвало да лежи на наемателите. „ Това е виновност на Китай. Не желаеме хората да бъдат изгонени. Указът, който ще подпиша, ще реши този проблем “, съобщи президентът на конференция.

Заповедите на Тръмп нарушиха контрола на Конгреса над федералните разноски и наподобява евентуално ще бъдат посрещнати със законови провокации. Президентът оправда действията си съгласно потребностите, като има поради, че депутатите не са съумели да реализират съглашение за повече пари в спъната стопанска система на Съединени американски щати, което пречи на ноемврийското му преизбиране.

Тръмп се надява четирите заповеди, които е подписал, да алармират на американците, че той работи там, където Конгресът няма да се оправи с икономическите проблеми от пандемията COVID-19. Не е ясно какво ще бъде икономическото влияние от дейностите му и заповедите му не адресират няколко области, които са били част от договарянията в Конгреса, в това число финансиране за учебни заведения и държавни и локални управляващи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР