Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес указ за временно

...
Коментари Харесай

Тръмп подписа указ за временно спиране на имиграцията />Реклама / Ads
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа през днешния ден декрет за краткотрайно прекъсване на имиграцията по време на коронавирусната зараза, съобщи Ройтерс.
,,Това ще подсигурява, че безработните американци от всевъзможен генезис ще бъдат първи по ред за работни места при отварянето на стопанската система ни ", съобщи Тръмп на всекидневния брифинг в Белия дом, отдаден на ковид.

Той сподели също, че по този метод ресурсите на американската здравна система ще бъдат непокътнати за американците, инфектирани с патогена. Указът ще бъде в действие 60 дни, след което ще бъде преразгледан и вероятно продължен.

Президентът заяви също по този начин, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят 500 респираторни апарата на Франция, след което съоръжение ще замине и за Испания и Италия, осведомят ТАСС и Българска телеграфна агенция.

,,Сега произвеждаме стотици хиляди апарати за изкуствено обдишване``, съобщи Тръмп. По думите му Съединени американски щати сега разполагат със стратегически запас от към 10 000 респиратора.

Съединени американски щати са отчели 1738 нови смъртни случая от COVID-19 през миналото денонощие, което е намаляване по отношение на предходното денонощие, заяви университетът " Джонс Хопкинс ", представен от Франс прес.

По този метод общият брой на умрелите от ковид американци доближава 46 583 от експлоадирането на епидемията в страната. Съединени американски щати са страната, дала най-вече жертви в световната пандемия, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР