Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се нахвърли върху Китай

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново се нахвърли върху Китай
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Некомпетентността на Китай е отговорна за това масово убийство в световен мащаб

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се нахвърли върху Китай поради пандемията на ковид, обвинявайки Пекин за " всеобщо ликвидиране в целия свят ". Традиционно, той насочи това обвиняване посредством Twitter.
" Някакъв откачалник от Китай преди малко извади изказване, с което упреква всички отвън Китай и Ухан за вируса, който до момента умъртви стотици хиляди хора. Моля, обяснете на този, че само " некомпетентността на Китай " и нищо друго, е виновна за това всеобщо ликвидиране в международен мащаб. 
Вирусът за пръв път се появи в китайския град Ухан през декември предходната година и се популяризира бързо по целия свят, убивайки повече от 323 000 души и заразявайки към 5 милиона до момента, и провокира големи стопански вреди. Първоначално Тръмп омаловажи сериозността на опасността и неведнъж сподели, че Китай работи против разпространението на заболяването. По-късно той промени радикално думите си и стартира да упреква Китай, че разрешава интернационалното разпространяване на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР