Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в
Коментари Харесай

Тръмп не възнамерява да се среща с президента на Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в профила си в " Туитър ", че не има намерение да се срещне с иранския си сътрудник Хасан Рохани в близко бъдеще.

Американският държавен глава обаче не изключи опцията за сходна среща в бъдеще, добавяйки, че счита Рохани за " безусловно прелестен човек ".

Despite requests, I have no plans to meet Iranian President Hassan Rouhani. Maybe someday in the future. I am sure he is an absolutely lovely man!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 25, 2018

" Независимо от настояванията, нямам проекти да се срещна с иранския президент Хасан Рохани. Може би някой ден в бъдеще. Сигурен съм, че е безусловно прелестен човек! ", написа Тръмп.

Изявлението му идва в подтекста на продължаващото напрежение сред Съединени американски щати и Иран, откакто Вашингтон се отдръпна от нуклеарното съглашение на Техеран със международните сили и реши да наложи нов набор от наказания против Иран, които би трябвало да влязат в действие през ноември.

В понеделник Рохани акцентира, че страната му остава ангажирана с нуклеарното съглашение и че в случай че Тръмп желае да договаря с Иран, той би трябвало да върне Съединени американски щати в съглашението.

 Революционната армия на Иран: Тръмп е нездравословен и рисков
Революционната армия на Иран: Тръмп е нездравословен и рисков

Заради воденето на икономическа война против Техеран

Междувременно Тръмп разяснява в " Туитър ", че Съединени американски щати са станали доста по-силни и доста по-богати , в сравнение с са били, когато той встъпи в служба преди по-малко от две години. " Ние сме също по този начин МНОГО по-сигурни ! ", отсече той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР