Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви 10% мита върху китайски

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви 10% мита върху китайски
Коментари Харесай

Тръмп обяви поредни тежки мита върху вноса на китайски стоки

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи 10% мита върху китайски вносни артикули в размер на 200 милиарда $ и предизвести Пекин, че какъвто и да е отговор ще докара до удвояване на ответните търговски ограничения на Вашингтон . Това предава AFP, представена от " Фокус ".

„ Новите мита влизат в действие на 24 септември “, написа в публично заявление на Тръмп.

„ Допълнително, в случай че Китай предприеме ответни ограничения против нашите фермери или другите промишлености, ние незабавно ще преминем на идната етапи, при която ще наложим мита върху спомагателни 267 милиарда $ китайски импорт “, добави той.

Президентът добави, че митата целят смяна в комерсиалната политика на Китай и че той съставлява „ смъртна заплаха за дълготрайното здраве и разцвет на стопанската система на Съединени американски щати “.

Междувременно заместник-председателят на китайската комисия по регулирането на пазара на скъпи бумаги Фан Синхай съобщи, че въвеждането на митата от Съединени американски щати върху внасяните от КНР артикули няма да даде резултат.

Той посочи, че Китай разполага с задоволително принадлежности за парично-кредитна политика, че да се оправи с отрицателните последици от сходни ограничения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР