Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди със зам.- председателя на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди със зам.- председателя на
Коментари Харесай

САЩ прави опити да запази добри търговски отношения с Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разиска със зам.- ръководителя на Държавния съвет на Китай Лю Хе въпроси, засягащи търговско-икономическите връзки сред двете страни. По време на срещата Тръмп е изразил вяра, че експерти от двете страни ще съумеят дружно да потърсят градивно разрешаване на съществуващите несъгласия в комерсиалната сфера, осведоми БГНЕС.
Тръмп акцентира, че и за Съединени американски щати и за Китай е от изключително значимо значение да запазят положителните връзки на съдействие в комерсиалната и икономическата област.
Очаква се на срещата през днешния ден (18 май) от американска страна присъединяване да вземат министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, министърът на търговията Уилбър Рос и комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър.
Според вестник The Washington Post Китай упорства Съединени американски щати да не вкарват оповестените от Тръмп нови мита за вноса на стомана и алуминий, да изтеглят жалбите в Световната комерсиална организация за дъмпингови цени, да прекратят следствието за обири на интелектуална благосъстоятелност. Китай желае и унищожаване на глобите, които бяха въведени след събитията на площад " Тянанмън " през 1989 година, да се понижат рестриктивните мерки за износ в областта на технологиите, да се разрешат закупуването и потреблението на китайска софтуерна продукция и услуги. Пекин упорства да се не подхващат ограничавания по отношение на китайски вложители, да им се позволи да вземат участие в американски инфраструктурни планове.
Сред настояванията от китайска страна попада и това да се реши правилно въпроса с китайския производител на телекомуникационно съоръжение ZTE. По-рано управляващите в Съединени американски щати не разрешиха на американски компании да продават съоръжение на ZTE по отношение на съмнения, че то се доставя нелегално в Иран и КНДР. Тръмп съобщи, че работи с ръководителя на КНР Си Дзинпин за снемане на американските ограничавания за ZTE.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР