Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва вероятността да използва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключва вероятността да използва
Коментари Харесай

Тръмп повдигнал идеята за военна интервенция във Венецуела

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не изключва вероятността да употребява военна мощ във Венецуела, оповестява The Hill.

По-рано този месец в диалог със сенатор Линдзи Греъм американският водач е повдигнал концепцията за потребление на военна мощ в латиноамериканската страна.

Греъм е споделил информацията пред Axios, заявявайки пред медията, че Тръмп го е попитал какво мисли за потреблението на военна мощ в страна, където Съединени американски щати работят за смяна на режима.

" Ясно, вие би трябвало да забавите, това може да бъде проблематично ", споделил Греъм пред американския водач, съгласно Axios.

Тръмп дал отговор: " Добре, сюрпризиран съм, вие желаете да нападнем всеки ".

" И аз отвърнах: " Не желая да атакуваме никого, желая единствено да използваме армията, когато нашите ползи в националната сигурност са под опасност ", означи сенаторът пред медията. Той добави, че Тръмп " в действителност е " ястреб " (поддръжник на нападателна външна политика - Бел. ред.) щом стане въпрос за Венецуела.

Но Axios разяснява, че все още няма изгледи администрацията на Тръмп да възнамерява инвазия в латиноамериканската страна. Изглежда, че администрацията се пробва да смени режима в страната посредством дипломатически и стопански напън.

През предходната седмица Съединени американски щати признаха Хуан Гуайдо за президент на Венецуела. Канада, Организацията на американските страни, Бразилия, Аржентина, Чили и Колумбия също признаха Гуайдо. Австралия също призна ръководителя на Народното събрание за държавен глава.

Междувременно се оповестява, че венецуелската съпротива води договаряния с армията за свалянето на Мадуро. Отделно опозицията зове за всеобщи митинги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР