Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключи посредничеството на Вашингтон

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключи посредничеството на Вашингтон
Коментари Харесай

Тръмп не изключва САЩ да посредничи между Турция и кюрдите в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не изключи посредничеството на Вашингтон за реализиране на съглашение сред Турция и кюрдите в Сирия.

„ Турция нападна кюрдите, които водят война между тях от 200 години. Имаме три благоприятни условия за избор: да изпратим хиляди бойци там и да спечелим с военни средства, да ударим Турция доста тежко със наказания и финансово, или да посредничим за договорка сред Турция и кюрдите! “ – Тръмп написа в Туитър.
Кюрдските елементи са били изтласкани от 11 обитаеми места покрай град Тал Абяд и град Рас ал Айн от началото на интервенцията на Турция в Северна Сирия, оповестиха турските медии.
Анадолската организация заяви, че селата Ал-Ябиша и Тал Фандар са първите, които в четвъртък са били прочистени от кюрдските милиции. Селата Мушерифа, Дадат, Бир Ашик и Хамидия, намиращи се наоколо до Тал Абяд, и селището Кишто край Рас ал Айн са били след това освободени.

Турция съобщи, че интервенцията, която стартира в сряда, е ориентирана към освобождение на границата сред Турция и Сирия от членовете на терористичната група ИДИЛ и кюрдските отряди за самоотбрана, които Анкара счита за терористи.

Турското министерство на защитата съобщи по-рано в петък, че е обезвредило 228 „ терористи от ПКК “ и е нанесло удари против 181 цели в хода на интервенцията „ Извор на мира „.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР