Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди вчера на постоянния представител

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди вчера на постоянния представител
Коментари Харесай

Тръмп разпореди: Нови мита на вноса от Китай

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди през вчерашния ден на непрекъснатия представител за комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър да стартира процедурата за увеличение на митата върху останалите вносни артикули от Китай на стойност почти 300 милиарда $, съобщи Българска телеграфна агенция.
"По-рано денем по напътствие на президента Доналд Тръмп Съединени американски щати покачиха от 10 на 25 % вносните мита за китайски артикули на стойност към 200 милиарда $. Президентът ни подреди да стартираме процеса на увеличение на митата върху съвсем целия останал импорт от Китай, оценен на към 300 милиарда $ ", се споделя в формалното известие на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати.
Уточнява се, че информация за процедурата и интервала на обществено разискване ще бъде оповестена във Федералния указател, а повече детайлности ще бъдат оповестени на уеб страницата на Постоянния представител за комерсиалните договаряния (USTR) в понеделник.
Също през вчерашния ден Тръмп написа в Twitter, че през последните два дни Съединени американски щати и Китай са провели "откровени и градивни диалози за статуса на комерсиалните връзки сред двете страни ", похвали връзките си с китайския президент Си Цзинпин, с който има "много здрава връзка ", увери, че договарянията ще продължат в бъдеще и добави: "Междувременно Съединени американски щати постановиха мита на Китай, които може да бъдат или да не бъдат анулирани според от това какво ще се случи с бъдещите договаряния ".
Търговските договаряния сред Вашингтон и Пекин бяха градивни, само че за през днешния ден те завършиха. Само това ще кажа, уточни финансовият министър на Съединени американски щати Стивън
Мнучин нощес.
След края на диалозите Лю Хъ ги е определил като протекли сносно, съобщи Блумбърг.
Главният редактор на китайското издание "Глоубал таймс " Ху Сицзин пък сподели, че договарящите са се съгласили да се срещнат още веднъж в Пекин за по-нататъшни диалози.
Доналд Тръмп дефинира диалозите с Китай като градивни, само че сподели, че митата ще останат в действие. Той сподели, че персоналните му връзки със Си Цзинпин са "много мощни ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР