Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че е готов

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че е готов
Коментари Харесай

Тръмп заплашва да затвори границата с Мексико поради наплива на имигранти

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели през днешния ден, че е подготвен да затвори южната граница на страната поради напора от имигранти, в случай че е належащо, само че добави, че през последните дни мексиканските управляващи са заловили хиляди хора и тези дейности доста усъвършенстват ситуацията с противозаконната миграция, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Говорейки с кореспонденти преди срещата си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Белия дом, президентът, сподели, че е удовлетворен от дейностите на Мексико, само че добави: "Нека да забележим по какъв начин ще се развият нещата ".

Тръмп още веднъж уточни, че е подготвен да затвори границата и че ще го направи, в случай че Мексико престане да оказва помощ или в случай че той не успее да се споразумее с конгреса за проверка на имиграционните закони в Съединени американски щати.

Той недоволства от сегашните правила по въпроса и сподели: "Ние ще имаме или една надеждна граница, или ще имаме една затворена граница ".

По-рано през днешния ден прессекретарката на президента Сара Сандърс сподели, че администрацията "обсъжда всички варианти ": дали да бъдат затворени всички гранични пунктове и какви последици би имало това. Според някои медийни изказвания Тръмп можел да премине към такива дейности още тази седмица - опасност, която той е отправял и различен път, отбелязва АП.

Струпванията по граничните пунктове в действителност нарастват с всеки минал ден, надлежно и времето за очакване за прекосяване. Това се дължи най-много на обстоятелството, че към 2000 гранични чиновници, които би трябвало да ревизират преминаващите камиони, са трансферирани да се оправят с тълпите от мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР