Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра първата жена директор на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп избра първата жена директор на
Коментари Харесай

Първата жена шеф на ЦРУ свързвана с уотърбординг и таен затвор

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп избра първата жена шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ . Джина Хаспъл е шпионин от кариерата, който е управлявал скришен затвор на организацията в Тайланд, където върху обвинените терористи са се ползвали брутални техники за разпит , които се поддържат от президента на Съединени американски щати, осведоми АП.

 Тръмп уволни държавния секретар Тилърсън Обновена
Тръмп уволни държавния секретар Тилърсън

Тилърсън ще бъде сменен от шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео

По-рано през днешния ден Тръмп разгласи, че уволнява държавния секретар Рекс Тилърсън и на негово място номинира шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Помпео пък надлежно ще бъде сменен от заместник-директора на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл.

Хаспъл е помогнала за осъществяването на заповед организацията да унищожи видеоматериали, на които върху обвинени терористи се ползва техниката " уотърбординг " (върху лицето на човек се слага забрадка и върху нея тече вода, по този метод разпитваният има чувството за давене - Бел. ред.). Тази заповед принуди правосъдното министерство на Съединени американски щати да организира дълготрайно следствие , което приключи без покачване на обвинявания.

Хаспъл има огромен интернационален опит, защото е управлявала скришен затвор на Централно разузнавателно управление на САЩ , където упрекнатите терористи Абу Зубайда и Абд ал Рахим ал Нашири са изтезавани с " уотърбординг " през 2002 година, съгласно източници от разузнаването на Съединени американски щати.

Заместник-директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ се причислява към организацията през 1985 година В началото е работила за организацията в чужбина. Във Вашингтон е заемала няколко високопоставени поста, в това число заместник-директор на Националната загадка работа и заместник-директор на Националната загадка работа за разузнаване и секрети интервенции.

Правозащитници евентуално ще разкритикуват решението на Тръмп, защото неведнъж се обявяваха против нея поради употребяваните брутални техники по време на разпитите на обвинени терористи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР