Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Републиканската партия съдят щата

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и Републиканската партия съдят щата
Коментари Харесай

Тръмп съди Калифорния заради закон, задължаващ да разкрие доходите си

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Републиканската партия съдят щата Калифорния поради нов закон за откриване на налозите. Приетият неотдавна текст изисква всеки кандидат-президент, който желае да взе участие на предварителните избори в Калифорния, да разгласява данъчните си заявления, съобщи Би Би Си.

Губернаторът на щата Гавин Нюсъм, който е от Демократическата партия, подписа закона предходната седмица и той влезе в действие. Калифорния е първият щат, който вкарва сходен закон.

Администрацията на Тръмп твърди, че законът е противоконституционен, защото залага условия към кандидат-президентите, надхвърлящи закрепените в конституцията на Съединени американски щати.

Освен това калифорнийският закон визира единствено провежданите в щата предварителни партийни избори, само че не и същинския избор за президент на федерално ниво.

Искът за признание на закона за неконституционен е подаден от персоналните юристи на Тръмп в съда в Сакраменто. Сходен иск бе подаден и от името на Републиканската партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР