Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на ЕК Жан-Клод

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на ЕК Жан-Клод
Коментари Харесай

Тръмп и Юнкер се споразумяха да работят за премахване на митата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер са постигнали единодушие да работят за реализиране на нулеви мита, нулеви немитнически бариери и нулеви дотации за стоките отвън автомобилния бранш. 

Новината заяви американският държавен глава след диалога с ръководителя Юнкер в Белия дом, траял към 2 часа и половина:

" На първо място се съгласихме да работим за нулеви мита, нулеви немитнически цени и нулеви дотации за стоките отвън автомобилния бранш. "

Двамата водачи са се договорили също по този начин да понижат бариерите и да усилят търговията в областта на услугите, химикалите, медикаментите, медицинските артикули и соята, което, съгласно тях, ще отвори пазарите за фермерите и служащите, ще усили вложенията и ще направи търговията по-справедлива. Двамата са постигнали единодушие и в областта на енергетиката:

" Второ, съгласихме се да подсилим нашето стратегическо съдействие в енергетиката. Европейски Съюз желае да внася повече полутечен природен газ от Съединени американски щати и те ще са доста, доста огромен клиент. "

Тръмп и Юнкер са се договорили за започване на промени в Световната комерсиална организация, тъй че да се прекратят несправедливите търговски практики, в това число и кражбата на интелектуален труд. От своя страна, ръководителят на Европейска комисия съобщи:

" Когато бях поканен от президента Тръмп, имах единствено едно желание – да реализира договорка през днешния ден. И я постигнахме. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР