Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговата администрация се готвят

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и неговата администрация се готвят
Коментари Харесай

Тръмп се готви да удуши финансово кубинския режим

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговата администрация се готвят да " удушат финансово " кубинския режим поради поддръжката на Хавана за венецуелския президент Николас Мадуро, написа американското издание Washington Examiner.
" Напълно подготвени сме да създадем това ", разкрива старши чиновник от администрацията във Вашингтон, поискал анонимност при молба да предвижда натиска, който Съединени американски щати имат намерение да окажат на Куба.
Администрацията на Тръмп е намерила метод да упражни напън в закон, който позволява на американци, чиято благосъстоятелност е била национализирана от комунистическата тирания на Фидел и Раул Кастро, да съдят задграничните компании, ръководещи парцела им към сегашния миг.
Първоначално правосъдните каузи обгръщат единствено дребен брой случаи, ориентирани единствено към кубински структури, свързани със службите за сигурност на режима, само че Вашингтон може да добави други задгранични компании към този лист " единствено за 2 седмици ", съгласно служителя на администрацията на Тръмп.
" Казахме им доста ясно, че желанието ни е да създадем всъщност изцяло неприятна задгранична капиталова среда за Куба, да й окажем стопански напън поради дейностите й във Венецуела ", изяснява високопоставеният чиновник, представен от Агенция " Фокус ".
Кубински ястреби харесват тази концепция. Те упорстват за нападателно използване на закона, за който се счита, че позволява на към 200 000 души да търсят реставрация от компании, които си партнират с режима.
Според сенатора от Флорида Марко Рубио, Тръмп няма огромен избор, в случай че Държавният департамент на Съединени американски щати реши, че това ще обезпечи прогрес в постигането на американските национални ползи и ще форсира прехода на Куба към народна власт.
" Фирмите, които са застрашени, са пристанищата и доста от интервенциите на хотелите, свързани с отчуждени парцели. Те генерират цялата си валута в Куба ", споделя Рубио.
Администрацията обмисля способи за оказване на напън върху Хавана от ноември предходната година. Тогава съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън дефинира Куба и Венецуела като двама сътрудници в " тройката на тиранията " в Западното полукълбо, дружно с Никарагуа. През януари тази година държавният секретар Майк Помпео разгласи нови ограничения против управляващите в Хавана.
Европейските съдружници биха могли да се опитат да защитят своите компании от последствията от сходен ход от страна на Вашингтон, само че Тръмп може да принуди корпорациите да следват неговите разпореждания заради опасения от последици за интервенциите им в страната.
Тактиката може да изостри напрежението с европейските съдружници, които към този момент са разочаровани от подновяването на глобите на Съединени американски щати против Иран, което значително е за тяхна сметка. Вашингтон обаче е мощно стимулиран да избере пътя на битката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР