Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът на демократите за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът на демократите за
Коментари Харесай

Един ключов щат, два митинга и радикално различни реалности

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и претендентът на демократите за вицепрезидент Камала Харис организираха предизборни манифестации на към 50 километра разстояние един от различен в основния щат Аризона няколко дни преди президентските избори, оповестява NBC.

Но двете събития потвърдиха поляризацията на американското общество и две разнообразни вселени.
 Тръмп и Байдън в смъртоносна битка за Флорида и Аризона дни преди вота
Тръмп и Байдън в смъртоносна битка за Флорида и Аризона дни преди вота

Щатът Пенсилвания може да реши борбата

В света на Тръмп рецесията с ковид е пресилена и най-голямата заплаха пред страната е опасността от социализъм или комунизъм. Като съществени проблеми се показват корупцията към Хънтър Байдън, сина на претендента за президент Джо Байдън, и " дълбоката страна " от представители на държавното управление, които провеждат скрит план против президента.

В света на Байдън-Харис пандемията е главният проблем , който изключително тежко визира междинната класа, достъпът до здравна грижа е застрашен от незапознат президент и страната е на ръба сред връщане към нормалността и поход към авторитаризъм.

Двата свята се демонстрираха и алегорично . На митинга на Тръмп имаше поддръжници един до друг и без маски, до момента в който на събитието на Харис се спазваше отдалеченост и хората бяха с маски.

Случаите на ковид не престават да се усилват из страната, като умрелите към този момент надвишиха 225 000. Има консенсус измежду учените, че разпространяването на ковид може да бъде лимитирано, в случай че хората носят маски и съблюдават обществена отдалеченост.

Тръмп се хвали, че е приключил " страхотна работа " в битката с вируса. Много от поддръжниците му подлагат на подозрение формалната статистика за вируса, до момента в който други настояват, че елити употребяват казуса, с цел да управляват популацията. Също има поддръжници на американския водач, които считат, че медиите отразяват пандемията, с цел да навредят на Тръмп.

74-годишна поддръжничка на Тръмп счита, че " дълбоката страна би трябвало да бъде ликвидирана във Вашингтон ".

Друг покровител на американския водач разяснява, че суматохата от към ковид се " усеща като че ли комунизмът се пробва да надделее ".

На предизборното си събитие Харис дефинира ковид като " един от моментите с най-вече жертви в историята на страната ни от Втората международна война " и Тръмп " го покрива ".

Поддръжници на демократите се притесняват, че в случай че Тръмп бъде избран отново, това може да значи марш към авторитаризъм.

Други поддържат Байдън и Харис, тъй като оставят обстоятелствата и науката да ги водят.

На национално равнище Байдън води на Тръмп със 7,8%, а в Аризона разликата е 3,5% в интерес на някогашния вицепрезидент.

Поразителен контрастност на участниците на двете предизборни събития. Привържениците на Тръмп са най-вече бели и по-възрастни хора , които носят победи на републиканците в Аризона от 1952 година като се изключи едни президентски избори. На митинга на Камала Харис участваха по-млади хора, чернокожи и испаноговорящи, което отразява изменящия се електорат в интерес на демократите освен в Аризона , само че и в цяла Америка.

В щата има и оспорвана борба за Сената на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР