Президентът на САЩ Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рик

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рик
Коментари Харесай

Тръмп: Напуснете незабавно Флорида

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и губернаторът на Флорида Рик Скот излязоха с аналогични незабавни апели към жителите на щата да се изтеглят по най-бързия вероятен метод, в случай че това им бъде подредено от управляващите, които наблюдават приближаването на урагана "Ирма ", съобщи CNN.

"Ирма е вихър с епични мащаби, евентуално най-мощният, който в миналото сме виждали. За да бъдете в сигурност, незабавно се махнете от пътя му, в случай че е допустимо ", писа Тръмп в Тwitter.

Hurricane Irma is of epic proportion, perhaps bigger than we have ever seen. Be safe and get out of its way,if possible. Federal G is ready!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 8 септември 2017 година
Той уточни, че федералното държавно управление е готово да посрещне задаващата се естествена буря. Като означи, че американската Брегова защита е избавила над 15 000 човешки живота по време на урагана "Харви ", опустошил Тексас преди седмица, президентът прибавя, че "Ирма " може да се окаже още по-разрушително злополучие.



Голяма част от южните региони на щата чакат заповеди за евакуация, само че доста хора към този момент са на път, без да изчакат окончателното разпореждане. Пътищата са задръстени от коли, движещи се на север.

Междувременно идващият идващ вихър - "Хосе ", също набира мощност и към този момент е придобил извънредно рисковата четвърта степен, заяви американският Център за следене на ураганите, основан в Маями.



В момента "Хосе " се намира на към 700 км на изток-югоизток от северните Острови Лийуърд в Карибите. Скоростта на ветровете в епицентъра му доближава 240 км/ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР