Президентът на САЩ Доналд Тръмп е издал разпореждане на търговския

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е издал разпореждане на търговския
Коментари Харесай

САЩ може да разширят списъка с китайските стоки, облагани с повишени мита с още 100 млрд. долара


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е издал предписание на комерсиалния представител Робърт Лайдхедър да прегледа опцията за разширение на листата с китайските артикули, за които да бъде приложено покачване на митата с още към 100 милиарда $.

В публикуваното изказване на Доналд Тръмп се споделя, че тази стъпка се подхваща „ в светлината на несправедливата ответна реакция от Китай “ на оповестеното по-рано от Вашингтон желание за въвеждане на мито от 25 % върху 1,3 хиляди артикули от китайския износ на стойност 50 милиарда $, оповестен по-рано тази седмица.

Министерство на търговията на Китай в петък сутринта разгласява ответно известие с последна и твърда дефиниция, съгласно която страната е „ подготвена да стигне до завършек на всяка цена “, с цел да отбрани комерсиалните си ползи, в случай че Вашингтон разшири рестриктивните мерки. Едновременно с това Пекин чака от Съединени американски щати съответни дейности.

„ Ще слушаме думите и ще следим дейностите “, цитира Dow Jones изказването на Министерство на търговията на Китай.
Доналд Тръмп отбелязва от своя страна, че комерсиалното посланичество е записало, че Китай „ нееднократно е ползвал практиката за непозволено придобиване на американска интелектуална благосъстоятелност “. В същото време в американското изказване се споделя, че Вашингтон е подготвен за „ по-нататъшно разискване на създалата се обстановка “.

Китай пък още веднъж акцентира, че не желае комерсиална война със Съединени американски щати, само че не се бои от нея.
Китай към този момент вкара мита от 15% 25 % върху американския износ на обща стойност от 3 милиарда $.
Едновременно с това Китай насочи и публично искане до Световната комерсиална организация (СТО) за осъществяване на съвещания в границите на механизма за разрешаване на разногласия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР