Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Неплатените данъци ще струват скъпо на Доналд Тръмп?

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е платил единствено 750 $ налози в годината, когато беше определен за президент - и не е платил никакви налози през 10 от последните 15 години, гласи заглавие на в. "Ню Йорк таймс ", получило неотложен отклик и в други международни медии. Изданието се е сдобило с копия от данъчните му заявления, обхващащи интервал от над две десетилетия до 2017 година.

Причината за ниското му облагане е, че съгласно данъчните му заявления, които той към момента не е разгласил, загубите му са доста по-големи от приходите. Президентът на Съединени американски щати може да би трябвало да заплати стотици милиони долари по задължения, чийто падеж следва.

Документите демонстрират Тръмп като предприемач, който печели стотици милиони годишно, само че натрупва и големи загуби, които употребява с цел да не заплаща налози, отбелязва изданието, като показва, че това е тотално друго от имиджа, който той се пробва да показа пред американската общност. В последна сметка наподобява, че Тръмп е имал повече триумфи да играе бизнес магнат, в сравнение с да бъде подобен в действителния живот, отбелязва вестникът.

Документите демонстрират още, че поради скупчването на финансови провокации пред президента, той ще зависи от ден на ден от облагите от предприятия, които го слагат в обстановка на евентуален - и постоянно пряк - спор на ползи със заемания от него президентски пост.

Много въпроси остават обаче без отговор, тъй като документите разкриват единствено информация, която Тръмп е съобщил на данъчната работа. Те демонстрират, че той дължи стотици милиони, само че не и размера на благосъстоянието му. В тях няма и данни за необявени връзки с Русия.

Президентът към този момент даде конференция, на която разгласи информацията в публикацията за "фалшиви вести ", отбелязва френският в. "Монд ". Адвокат на компанията на Тръмп също е оспорил данните, заявявайки, че през последните години президентът е платил милиони долари налози.

Липсата на бистрота обаче подхранва всевъзможни спекулации, отбелязва френското издание, като напомня, че Тръмп е първият президент на Съединени американски щати от 70-те години насам, който не е разгласил данъчните си заявления.

Не е ясно дали разкритията на в. "Ню Йорк таймс " ще попречат на преизбирането на Тръмп, акцентира английският в. "Гардиън ". Данните в публикацията на американското издание повдигат голям брой въпроси - само че евентуално ще подтикват най-ревностните поддръжници на американския президент.

Статията има три основни момента. Президентът, който се показва като доста добър предприемач, не е изключително добър в бизнеса. Добър е в избягването на налози - само че може да се изправи пред сериозен спор на ползи с непознати сили, обобщи английското издание.

Изкушаващо е да сметнем, че това ще попречи на акцията за преизбирането му. Той обаче към този момент се е възстановявал от голям брой други удари. През 2016 година всички смятаха, че той не може да завоюва след приключването на запис, на който той се хвали за нещо, което се равнява на полово посягане. В първия му спор с Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 тя съобщи, че той може би не разгласява данъчните си заявления, тъй като не е плащал налози. Отговорът на Тръмп, провокирал отвращение, беше: "Това демонстрира, че съм интелигентен ". Но той може да е допаднал на част от гласоподавателите, които са си признали, че в случай че имат опция, също биха заобиколили разпоредбите, с цел да спестят някой $, напомня в. "Гардиън ".

Част от забележимия възторг на поддръжниците му, които се събират на предизборните манифестации, може да идва от хора, които виждат себе си в президента на Съединени американски щати. Освен това има огромни пластове от култа към Тръмп, които не обръщат изключително внимание нито на Туитър, нито на в. "Ню Йорк таймс " - който дава обещание да разгласява нови публикации. Те няма да разклатят убедеността на правилните поддръжници на Тръмп, само че може да му лишават задоволително гласоподаватели, с цел да повлияят значително на резултата, отбелязва английското издание.

Демократите се пробваха да убедят гласоподавателите да гласоподават против Тръмп, представяйки номинацията на консервативната съдийка Ейми Барет като опит на Тръмп да анулира програмата "Обамакеър ", написа в. "Вашингтон пост ". Те използваха нападките на президента против промяната в опазването на здравето, въведена по време на ръководството на предходния президент. Тръмп я разгласи за "ужасна " и съобщи, че за Америка би било по-добре тя да бъде анулирана, а по-късно да се одобри нова промяна. Той даде обещание, че сходна стратегия, доста по-добра и по-евтина, ще бъде препоръчана скоро след възможната й анулация от Върховния съд.

Предвид предходни изявления на Барет, наподобява евентуално, че тя може да гласоподава за анулацията на "Обамакеър ". Разглеждането на желае във Върховния съд следва през седмицата след изборния ден, напомня изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР