Президентът на САЩ Джоузеф Байдън се срещна с крал Чарлз

...
Президентът на САЩ Джоузеф Байдън се срещна с крал Чарлз
Коментари Харесай

Байдън два пъти наруши протокола на срещата си с Чарлз III ВИДЕО

Президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън се срещна с крал Чарлз III от Англия в замъка Уиндзор през днешния ден. Тази среща беше първата за ръководителя на Белия дом с монарха след коронацията и не мина без стеснение от страна на американския водач.

Британският таблоид Daily Mail разглоби видео клипове от 42-минутната среща на Байдън с Чарлз III, като видя в тях груби нарушавания на кралския протокол от страна на американския президент.

Така по време на разходка до замъка Уиндзор около лейбгвардията Байдън вървеше на две крачки пред английския монарх, което е неразрешено съгласно протокола.

Освен това Байдън потупа Чарлз III два пъти по гърба в символ на привет, само че докосването на кралските особи по този метод е строго неразрешено.

Британският специалист по етикет Уилям Хенсън допусна, че Байдън е пропуснал брифинга за държанието в кралския замък, по тази причина се е държал извънредно отпуснато и е допускал неточности. Кралският протокол допуска поканените водачи на страните да бъдат до монарха, само че никога да не вървят пред него.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР