Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън започва обиколката си из фермерска Америка от щата Минесота

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще разпространява капиталов проект за 5 милиарда $ за американските фермери на днешното си посещаване в фамилно ранчо в щата Минесота, съобщи Ройтерс. Агенцията прецизира, че това е първата спирка от няколко визити на президента, която Белият дом назова " барнсторминг " (политическа обиколка из разнообразни точки на дадена страна - бел. ред.)

Тринадесет високопоставени представители на американското държавно управление ще посетят ферми в 15 американски щата, в това число в тези, в които се водят предизборни борби, като Мичиган, Пенсилвания и Аризона, с цел да разпространяват вложенията на ръководещите в селскостопанските региони, в каквито живее една пета от популацията на Съединени американски щати. Според източник на Ройтерс Байдън ще взе участие и в благотворителна акция в град Минеаполис след визитите си в ранчото.

Планирано е в днешната демонстрация в Минесота да вземат участие висши членове на Демократическата партия от този щат, които ще засвидетелстват поддръжката си за Байдън единствено дни откакто конгресменът от Минесота Дийн Филипс се кандидатира за конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединени американски щати следващата година и разгласи настоящия президент на страната за собствен главен съперник.

Източникът отбелязва, че предходната година Демократическата партия е отчела повишение на известността си в селскостопанските региони на Съединени американски щати спрямо 2020 година, като симпатизантите ѝ са били повече от поддръжниците на някогашния президент, републиканеца Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

" Ние гледаме на симпатизантите, които спечелихме през 2022 година, като на основни гласоподаватели, които би трябвало да задържим на наша страна за изборите следващата година, само че в същото време не одобряваме нито един глас за даденост ", споделя източникът на Ройтерс.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер не свърза днешното посещаване на президента в щата Минесота, чийто представител в Камарата на представителите е Филипс, само че благодари на конгресмена, че през последните години е дал своя вот съвсем постоянно в интерес на предложенията на Байдън.  " Минесота е важен щат, който президентът желае да посети ", съобщи тя, като добави, че Байдън възнамерява да приказва очи в очи с американски фермери.

Ройтерс отбелязва, че визитата на Байдън в щата Минесота идва в миг, когато той е обект на засилващи се рецензии от страна на мюсюлманската и арабската общественост в Съединени американски щати поради поддръжката му за Израел, който бомбардира линията Газа. Асошиейтед прес заяви, че държавното управление на президента Байдън се приготвя да разгласи национална тактика за битка с ислямофобята. Агенцията се базира на източници, осведомени с въпроса, и добавя, че въпросната тактика буди съмнение у преобладаващата част от мюсюлманите в Съединени американски щати предвид на твърдата позиция на Вашингтон на страната на Израел.

Обявяването на националната тактика е било планувано за предходната седмица, когато Байдън е провел срещи с мюсюлмански водачи, само че е била отсрочена, споделят три самостоятелни източника, които АП не посочва. Тази тактика е била предстояща с месеци, откакто през май държавното управление на Съединени американски щати показа национална тактика за битка с антисемитизма.

Проявите на ислямофобия и антисемитизъм се разраснаха неимоверно след нападението от страна на радикалното палестинско придвижване " Хамас " против Израел на 7 октомври и последвалите масирани израелски офанзиви против обитаемата с палестинци линия Газа. По време на срещи с духовни ислямски водачи предходната седмица представители на държавното управление на Байдън са дали уверения, че върху тактиката за битка с ислямофобията " се работи ", показва АП, като цитира Рами Нашашиби, създател на Мрежата за мюсюлманска активност в Чикаго, щата Илинойс.

По мотив обещанията на американски представители, че ще се срещнат и с други водачи на мюсюлмански общности в Съединени американски щати в околните дни и седмици, Нашашиби споделя, че сходни старания ще бъдат " мъртвородени ", до момента в който държавното управление не осъди изрично израелското крайнодясно държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, който намерено прикани за премахване на палестинците от линията Газа. Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи през вчерашния ден, че държавното управление на Съединени американски щати не приема за " чиста монета " данните за жертвите в Газа, изнасяни от министерството на опазването на здравето на " Хамас ", само че признава, че " доста хиляди цивилни са убити в Газа " в хода на спора.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР