Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Джо Байдън: НАТО остана единен, въпреки увереността на Путин, че може да има разцепление

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в упрекна през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, че " жадно се стреми към земя и власт ", заяви Българска телеграфна агенция.

Воденият от Съединените щати алианс НАТО няма да се разколебае в своята поддръжка за Украйна против съветската експанзия, сподели той.

В своя тирада след края на двудневната среща на водачите от страните членки на НАТО в Литва, на самия предел на Русия, Байдън похвали народа на в миналото окупираната от Съветския народ. Той също по този начин приветства присъединението на Финландия към алианса, както и предстоящото в скоро време приемане на прилежаща Швеция.

Байдън, който трансформира обединяването на НАТО в един от най-важните си политически цели, сподели, че Путин мощно е подценил решимостта на военния съюз.

" НАТО е по-силна, по-енергична и да, по-обединена, от когато и да било в своята история. Наистина, по-жизненоважена за нашето общо бъдеще. Това не стана инцидентно. Не бе неизбежно ", сподели Байдън пред хиляди присъстващи във Вилнюския университет, доста от които го приветстваха, развявайки литовски и американски флагове.

" Когато Путин и неговата жадност за земя и власт отприщиха бруталната му война против Украйна, той си правеше сметката, че НАТО ще се разпадне. Той смяташе, че НАТО ще се разпадне. Той мислеше, че нашето единение ще се разпадне при първото тестване. Той смяташе, че демократичните водачите ще бъдат слаби. Той обаче грешеше ", акцентира американският президент.

Речта на Байдън имаше за цел да сплоти съдружниците и да покаже ролята му на международната сцена преди предизборната президентска акция в Съединени американски щати следващата година, фокусирана върху превъзмогване на раздялите вкъщи и в чужбина, отбелязва Ройтерс.

Въпреки позитивното обръщение, американските представители обаче са имали различия в частни диалози със своите сътрудници във Вилнюс по въпроса накъде върви войната, по какъв начин да се стигне до нейното привършване и какви гаранции да бъдат дадени на Украйна за нейното бъдеще, съгласно четирима дипломати от НАТО, взели участие в тези диалози.

Украйна, която искаше покана за участие в НАТО или най-малко съответен график за присъединение, не получи във Вилнюс нито едно от двете. Вместо това страните от алианса се съгласиха, че Украйна вероятно ще се причисли, когато " съдружниците се спогодят и изискванията бъдат изпълнени ", се споделя в тяхна обща декларация, която обаче не съдържа детайлности за това по кое време, в случай че въобще в миналото, Киев ще извърши тези условия, показва Ройтерс.

Преди да отпътува от Съединени американски щати, с цел да взе участие в срещата на върха на НАТО, Байдън заобиколи въпроса за загрижеността на съдружниците от алианса по отношение на решението на Вашингтон да достави касетъчни муниции на Украйна.

Американският президент сподели още във Вилнюския университет, че климатичните промени съставляват сами по себе си съществена опасност за човечеството.

" Знаете, че всички ние би трябвало да имаме воля, с цел да се преборим с екзистенциалната опасност, която съставляват ускоряващите се климатични промени. Тя е действителна, сериозна и нямаме доста време. Това е съществена опасност за човечеството и единствено в случай че работим дружно, няма да позволим най-лошите последици от климатичните промени да унищожат нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца и внуци ", сподели Байдън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР